Danny Mekic als spreker inhuren

Danny Mekic als spreker inhuren

Internet-, innovatie- en technologie-expert, jurist, jonge ondernemer

Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitter-account”

Biografie

Een complex verhaal... Want als je je middelbare school niet af maakt, hoe kom je dan op de Universiteit van Amsterdam terecht als student Rechtsgeleerdheid en hoe wordt je dan voorzitter van de Facultaire Studentenraad, student-assistent en universitair docent, terwijl je daarnaast sinds je vijftiende bedrijven opzet en uitbouwt? 

Niet onverdienstelijk: in 2009 werd Danny uitgeroepen tot ‘Meest Succesvolle Jonge Ondernemer van Nederland’, noemde Elsevier hem ‘Eén van de vijftig grootste Nederlandse talenten’ en kwam het blad Quote tot dezelfde conclusie. Danny werkt vanuit zijn laatste bedrijf voor 40 van de 100 grootste bedrijven in Nederland als expert op het gebied van technologie, internet en innovatie.

Naast het runnen van zijn internetbedrijf (10 medewerkers), dat hij op 15-jarige leeftijd oprichtte, is hij actief als docent in het HBO en WO, mediator, new business en new media consultant, investeerder, jurist, opiniemaker, panellid in het Radio 1 economenpanel en daarnaast is hij te engageren als spreker, dagvoorzitter, panellid of gastdocent!

Hoe richt je op jonge leeftijd een succesvol bedrijf op? Hoe combineer je het opzetten en aansturen van een organisatie met zelfontplooiing, het opdoen van inspiratie en het uitbreiden van je netwerk? Hoe is het om als 20’er te werken voor topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven? Wat is het belang van academische zelfontplooiing voor (jonge) ondernemers? Wat betekent sociale media voor netwerken en het middenmanagement en bestuurders van grote bedrijven, en hoe kunnen sociale media gebruikt worden voor kwaliteitsbewaking en -verbetering? “Sociale Media gebruiken is méér dan het aanmaken van een Twitter-account”, zo zegt hij. Hij noemt zichzelf geen social media expert, maar social media architect. Hij staat de grote spelers in deze markt bij als consultant.

Danny maakte zijn middelbare school niet af, om zich fulltime met zijn eigen bedrijf bezig te kunnen houden. Zonder diploma werd hij, op 20-jarige leeftijd, toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam waar hij de honoursopleiding Rechtsgeleerdheid ging volgen. Hij haalde het dubbele aantal studiepunten binnen, en een jaar later stond hij voor de klas op diezelfde universiteit en werd hij voorzitter van de Studentenraad. Zijn derde jaar richtte hij in met vakken van de opleidingen Communicatiewetenschap, Economie en Psychologie, disciplines die hij probeert te koppelen aan technologie, media en communicatie. Hij schreef voor het Financieele Dagblad, werd door Elsevier en Quote uitgeroepen tot een van de meest talentvolle jonge Nederlanders, en adviseert grote organisaties bij hun transformatie naar nieuwe business modellen.

Danny heeft daarnaast veel media-ervaring. In oktober 2003 pleitte hij in het televisieprogramma B&W voor het voortbestaan van publieke televisieomroep BNN, samen met diens directeur. Kort daarvoor was hij nog wekelijks te zien in het debatprogramma Jongeren Lagerhuis van de VARA. Eind 2009 was hij als internetexpert te zien in NOVA, toen de website van de DSB Bank onbereikbaar was geworden, waardoor grote aantallen mensen hun geld bij de bank niet weg konden halen.

Juridische praktijkervaring vond hij erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf. In 2008 was hij daarom parttime verbonden als paralegal aan het enige niche-advocatenkantoor van Nederland dat gespecialiseerd is in technologie, media en communicatie en kwam het boekje‘Internetrecht 2.0′ uit bij de Vereniging voor Informatietechnologie en Recht, waar hij mede-auteur van is.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Technologie, strategie, internet, ondernemerschap, innovatie, onderwijs, media, communicatie, big data, privacy, drones, sociale media, onderhandelen, (personal) branding, netwerken, (toekomstige) arbeidsmarkt, online versus offline, (online) retail, (de toekomst van) banken, ICT, het recht

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Presentator Panellid Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Maatschappij Onderwijs Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Technologie & ICT Big Data Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Op twaalfjarige leeftijd begon ik vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland, en werkte mee aan de bouw van Clubs.nl - de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers.

Twitter

Publicaties