1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & inspirator

Elske Doets

Elske Doets is gekozen tot zakenvrouw van het jaar (2017) en oprichter van de Elske Doets Young Lady Business Academy. Als inspirator en schrijver helpt zij jonge vrouwen in het maken van scherpe keuzes richting gezichtsbepalende functies, overheid, bedrijfsleven en ngo’s. Elske geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en creativiteit. Naast deze onderwerpen is ze ook nog expert op het gebied van leiderschap, onderwijs en creativiteit & inspiratie. Elske is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Elske Doets

Over Elske Doets

Sinds Elske gekozen is als ‘Zakenvrouw van het jaar’ (2017) is de koers van haar leven aanzienlijk veranderd. Zij heeft ruimte gekregen en gevonden om, naast haar eigen bedrijf, ook aan haar levenslange passie te werken: het stimuleren van jonge vrouwen om scherpe keuzes te maken en daardoor te kunnen opklimmen naar gezichtsbepalende functies bij overheid en bedrijfsleven. Dankzij haar inmiddels rijke ervaring als groeiondernemer, onderhandelaar en actief netwerker heeft zij niet alleen haar kijk op de cruciale factoren van geslaagde en minder geslaagde carrières kunnen verdiepen.


Daarnaast heeft zij via optredens door het hele land alsook haar bijdragen op de radio (‘Nieuws & Co’ bij Radio1, ‘BNR Zakendoen’ bij BNR Nieuwsradio) verder mogen ontwikkelen als inspirator; iemand die nieuwe perspectieven aanreikt en ongemakkelijke vragen durft te stellen. Houvast te geven bij actuele thema’s als zelfvertrouwen, levensgeluk, diversiteit, technologie en klimaat. Het rechtstreekse gevolg van haar nieuwe koers is het geheel belangeloos oprichten van de Elske Doets Young Lady Business Academy. Daarmee zet zij in op een nieuwe generatie jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar, die zij via een 5-daagse stoomcursus zakendoen tracht te inspireren tot het maken van die zo belangrijke, scherpe keuzes.


En zodoende het lef te ontwikkelen om straks hun gedroomde topcarrière tot volle bloei te brengen. Allereerst voor zichzelf natuurlijk, maar ook voor de samenleving die haar inziens zoveel ‘rijker’ wordt van vrouwen op cruciale posities. Koningin Máxima, premier Rutte en Neelie Kroes leverden inmiddels hun bijdrage aan de Elske Doets Young Lady Business Academy. De opleiding staat los van haar bedrijf en wat het zo bijzonder maakt voor haar, en hopelijk ook voor de deelnemers, is dat het telkens weer een volstrekt openhartige zoektocht is naar ieders krachten en zwaktes, ook die van haarzelf. En tevens een zoektocht naar waar ieders werkelijke talent nu precies ligt, ook dat van Elske.


Want niemand is ooit ‘af’.


Een perfecte introductie tot Elske haar gedachtegoed is het boek ‘Het lef om gelukkig te zijn‘, dat is verschenen bij Prometheus en waarvan de vierde druk in de winkels ligt. Met sprekende voorbeelden uit haar carrière en privéleven stimuleert zij de lezer zichzelf vragen te stellen, en op die manier de juiste richting in leven en loopbaan te vinden.


Boek Elske Doets bij het Sprekershuys!

Elske is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen ondernemingsschap, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en creativiteit. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Elske Doets boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Amerika, Inspiratie, Diversiteit, Ondernemen, Reizen

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Lezing Vier de toekomst & de verschillen.

Eén van de meest aansprekende eigenschappen van Elske is haar visie op diversiteit, die ze onvoorwaardelijk omarmt. Het feit dat iedereen anders is, andere talenten heeft, andere voorkeuren, andere irritaties, andere piekmomenten, andere achtergronden, ziet zij niet als lastig of onhandig, maar als een waardevolle bron van betekenis en rijkdom waar elke organisatie juist in zou moeten investeren. Zij pleit vurig voor meer individualisme, maar dan wel van de betrokken (en niet van de vrijblijvende) soort. Haar definitie van succes is niet dat iedereen over eenzelfde, door de buitenwereld als succesvol gedefinieerde lat moet springen, maar dat iedereen zelf die lat definieert, eigen doelen stelt, en ja, als het aan haar ligt, zo hoog mogelijk. Daarbij jaagt ze verdere ontplooiing van vrouwelijk talent aan als het creatievere antwoord op ‘het glazen plafond’ dan vrouwenquota.

Lezing Elske Doets

De lezingen van Elske Doet gaan over het ondernemerschap, inspireren, omgaan met tegenslag, technologie, groei, vakantie , klimaat, diversiteit en inclusief. Bij Elske kan je een hoop interactie verwachten. Want het prikkelen van het publiek staat bij haar voorop wanneer zij op het podium staat. Het publiek met een positief, gemotiveerd en geïnspireerd gevoel naar huis laten gaan dat is Elske haar doel!

Lezing Nieuwe focus, nieuw vertrouwen.

In een tijd dat we bang zijn welvaart en onderling vertrouwen te verliezen, en de digitale wereld eerder verwarring zaait dan opheldering, brengt Elske zakelijke en persoonlijke kwesties krachtdadig, en met succes, terug tot de absolute essentie. En weet ze mensen – net als de medewerkers in haar eigen bedrijf – een kernachtige missie mee te geven, die langdurig op ieders netvlies blijft staan. Vitaal onderdeel van haar effectiviteit is dat Elske steeds ‘dichtbij’ is, super benaderbaar. Daarmee charmeert ze vriend en vijand. En is ze bij uitstek geschikt om bedrijven, organisaties en individuen, ook als er weerstand is, nieuw focus te geven om succesvol te zijn. Niet voor niets hebben haar optredens grote interesse gewekt bij politiek en bedrijfsleven.

Lezing Samenvattend…

Met haar heldere blik op de samenleving en het zakendoen van morgen doorbreekt Elske Doets uitgesleten denkpatronen. Deelt complexe vraagstukken op in overzichtelijke missies, waarvoor ze mensen in beweging krijgt. Loopt niet weg voor lastige discussies, ook niet over klimaat en overtoerisme, maar houdt tegelijkertijd focus op samenwerking en tempo maken.

Lezing Rolmodel voor levensgeluk

Elske Doets werd landelijk bekend dankzij de titel ‘Zakenvrouw Van Het Jaar 2017’. Deze gebeurtenis en de vele publieke optredens die volgden, hebben van haar in relatief korte tijd een gewaardeerde persoonlijkheid gemaakt. Niet alleen is zij dankzij haar positiviteit en weloverwogen maatschappijkritiek uitgegroeid tot een inspirerend rolmodel voor ambitieuze ondernemers. Ook helpt ze jonge meiden via de Young Lady Business Academy hun eigen weerstand, of die van hun omgeving, af te leggen bij het streven naar de absolute top. Voor het oprichten van deze Academy kreeg ze erkenning met een bezoek van Koningin Máxima. Naast een veel gevraagd spreker is ze inmiddels een markante stem bij programma’s als ‘Nieuws & Co’ op (NPO 1) en ‘BNR Zakendoen’ (BNR Nieuwsradio). Tevens publiceerde ze bij Uitgeverij Prometheus het boek ‘Het lef om gelukkig te zijn’, waarin ze laat zien dat je door consequent te kiezen voor levensgeluk zowel thuis als in je loopbaan op koers blijft.

Dream, Dare, Do!

Elske Doets ziet niets in belastingverhoging voor de allerrijksten

Elske Doets (Doets Reizen): 'De TOEKOMST is dat we MINDER moeten gaan REIZEN'

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.