Vakgebied

Ondernemerschap
Politiek

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Vanaf € 900

Biografie

Biografie

GertJan Oplaat is lid van de VVD en weet alles van ondernemen. In 1998 wordt Gert Jan gekozen in de kamer. In het parlement is hij woordvoerder op het gebied van landbouw. In 2004 brengt Gert Jan in het televisieprogramma B&W de internetsite Indymedia in verband met doodsbedreiging aan politici. In hetzelfde jaar presenteert hij samen met toenmalig partijgenoot Geert Wilders het pamflet ‘RECHT(S) op je doel af’. Daarin pleiten ze voor een meer rechts-conservatieve koers voor de VVD. Zo willen ze onder andere Turkije weren als lid van de Europese Unie. Dit standpunt leidt in september tot een breuk tussen Wilders en de VVD. Gert Jan blijft zijn partij trouw.

In 2006 wordt hij niet gekozen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hij start zijn eigen consultancybureau ‘Brook Consultancy BV’ en sinds 2007 is Gert Jan voorzitter van de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland.

Gert Jan heeft een zoon en een dochter en in zijn vrije tijd doet hij graag aan cabaret en zang.

Gert Jan is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als bestuur, beleid, politiek en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Boerenverstand
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer