1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & oud-Minister

Hans Hoogervorst

Politicus drs. Hans Hoogervorst was minister van Financiën en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij was als minister verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw zorgstelsel. Daarnaast was hij voorzitter van de International Accounting Standards Board in Londen en vier jaar lang voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Hans Hoogervorst is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Hans Hoogervorst

Over Hans Hoogervorst

Hans Hoogervorst heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en International Relations aan de Johns Hopkins School of Advanced International Studies.


Beleidsmedewerker

Hoogervorst werkte op het ministerie van Financiën en werd beleidsmedewerker Financiën bij de Kamerfractie van de VVD. Hij schreef verschillende speeches voor Frits Bolkestein, onder andere over asielzaken en de WAO. Vervolgens werd hij in 1994 zelf lid van de Kamerfractie, tot hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd.


Minister van Financiën en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Na de verkiezingen van 2002 werd Hoogervorst minister van Financiën in het kabinet Balkenende-I. In de tijd van Balkende II en III werd hij minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het lukt hem te doen wat zijn voorgangers niet lukte: een nieuw zorgstelsel invoeren. Er kwam een basisverzekering en een zorgtoeslag voor mensen met een lager inkomen.


Voorzitter Autoriteit Financiële Markten

Na de verkiezingen in 2006 maakte Hoogervorst bekend niet terug te willen keren in de politiek. In 2007 werd hij voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit deed hij vier jaar. Van 2011 t/m 2021 was hij voorzitter van de International Accounting Standards Board (IASB). Hij gaf hier leiding aan een ingrijpende modernisering van de International Financial Reporting Standards.


Sinds januari 2022 maakt Hans Hoogervorst deel uit van de Colleges Financieel Toezicht op de voormalige Antillen.


Hans Hoogervorst inhuren als spreker bij het Sprekershuys!

Hans Hoogervorst is te boeken als spreker. In zijn lezingen deelt de voormalig minister van Financiën en minister van Volksgezondheid zijn expertise op het gebied van economie, financiën, gezondheidszorg en politiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Hans Hoogervorst boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan
0

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€5000

Sessies

Hans Hoogervorst Lezing

Politicus drs. Hans Hoogervorst was minister van Financiën en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het lukt hem te doen wat zijn voorgangers niet lukte: een nieuw zorgstelsel invoeren. Er kwam een basisverzekering en een zorgtoeslag voor mensen met een lager inkomen.

Daarnaast was Hoogervorst voorzitter van de International Accounting Standards Board in Londen en vier jaar lang voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten.

In zijn lezingen deelt de voormalig minister zijn expertise op het gebied van economie, financiën, gezondheidszorg en politiek.

Hans Hoogervorst in Pauw & Witteman 29 november 2011

Over hoge inflatie en gigantische schuldenberg | Hans Hoogervorst | Buitenhof

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.