1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann is een bekende radio/tv host en presenteerde jarenlang Raymann is Laat. Nu werkt hij als Chief Inspiration Officer bij Lenard and Lenard en staat hij ondernemers en bedrijven rondom urgente topics als werkgeluk, inclusie & diversiteit, leiderschap, het vinden van de juiste mensen, samenwerken, omgaan met tegenslag, mindset en zelfontwikkeling van medewerkers bij. ls motivational speaker en dagvoorzitter weet hij menig mens te inspireren, motiveren en enthousiasmeren – zijn humor en zelfspot staan daarbij centraal. Jörgen Raymann is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Jörgen Raymann

Over Jörgen Raymann

Jörgen Raymann gelooft in de kracht van mensen. Goed en verstandig ‘zelfleiderschap’ helpt mensen erachter te komen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, waar ze gelukkig van worden en waar ze op aanslaan. Jörgen Raymann weet mensen in beweging te zetten en stimuleert ze open te staan voor elkaar, van elkaar te leren en elkaar in de waarde te laten. 


“Inspiratie is de bron van succes. De juiste mindset, jezelf en je medewerkers continue ontwikkelen, met passie en plezier aan het werk zijn, van elkaars krachten gebruik maken en daarbij een ieder in zijn waarde laten. Veerkrachtig zijn zodat wanneer een crisis je raakt, je terug kunt veren en het roer om kunt gooien. Ik hou ervan om mensen te inspireren en adviseren. En met inbreng van mijn eigen ervaring en humor maak ik het persoonlijk en toegankelijk.” 


Achtergrond

Als kind was hij altijd gefascineerd door het fenomeen televisie. Op zijn 17e presenteerde hij zijn eerste tv-quiz in Suriname. Nadat de cabaretavonden in zijn restaurant in Suriname een succes bleken, werd hij gevraagd om een oudejaarsprogramma te maken voor de Surinaamse televisie. Verder maakte hij in Suriname ‘Examen TV’, een programma voor eindexamenstudenten van het VWO en ‘Raymann praat laat’.


In 1998 kwam hij met zijn theatershow naar Nederland. Tijdens deze toer werd hij benaderd door de NPS (huidige NTR) of hij auditie wilde doen voor een nieuw televisieprogramma dat geproduceerd zou worden door Men at Work TV Produkties (waar hij later ook een tijd mede-eigenaar van is geweest). Na een auditie en een proefopname werd hij de presentator van ‘The Comedy Factory’.


Toen hij in 2001 naar Nederland verhuisde, kreeg hij het aanbod om een late night programma voor de NTR te maken. Dat werd ‘Raymann is Laat!, wat uitgroeide tot een van de meest populaire en de langstlopende late night show van Nederland.


In 2005 won hij het Gouden Beeld voor TV- persoonlijkheid van het jaar. Verder kreeg hij de Cosmic Award en de Kleuren Award voor zijn bijdragen aan de multiculturele samenleving.


Motivational speaking

In 2008 leerde hij Stedman Graham kennen. Hij inspireerde Jörgen om ‘Motivator’ te worden. Samen met zijn coach Ron en diens dochter Dionne Abdoelhafizkhan, ontwikkelden hij de Hi5: je hand als kompas voor succes. Met deze tools koppelden zij 3500 jongeren aan bedrijven, in de vorm van stageplekken en banen. De Hi5 movement werd erkent door de Martin Luther King foundation in Atlanta en als enige organisatie buiten Amerika kregen zij het recht om jaarlijks de MLK-Award uit te reiken.


Lenard & Lenard

Sinds 2020 is hij actief betrokken bij Lenard & Lenard, als Chief Inspirational Officer. Jörgen richtte zich in eerste instantie op het helpen van bedrijven bij de zelfontwikkeling van hun werknemers en het helpen van ondernemers met mindset sessies om veerkracht te ontwikkelen. Aangezien hij zijn hele leven ervaring in en met verschillende culturen leeft en zich inzet voor minderheden, houdt hij zich momenteel vooral bezig met multipliciteit, een andere kijk op inclusie & diversiteit. Het startpunt is daarbij de kracht van het geheel (multipliciteit), waarmee hij o.a. iedereen aanspoort niet naar de verschillen, maar juist naar de overeenkomsten te kijken, het bedrijfseconomische aspect niet te vergeten en niet één groep aan te wijzen als schuldige. (Persoonlijk) Leiderschap en werkgeluk zijn thema’s waar hij ook graag over spreekt, omdat deze nodig zijn dan wel in het verlengde van multipliciteit liggen. Waarbij het er uiteindelijk omdraait dat je het maximale uit jezelf en je organisatie haalt. 

Boek Jörgen Raymann bij het Sprekershuys!

Jörgen kan geboekt als motivational/keynote speaker, dagvoorzitter, interviewer en discussieleider. Zijn thema’s zijn: diversiteit & inclusie (multipliciteit), (persoonlijk) leiderschap, werkgeluk, inclusieve arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jörgen Raymann boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Inspiratie, Motivatie, Passie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Performer
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Jörgen Raymann als Dagvoorzitter

Jörgen heeft veel ervaring op het podium. Zowel in het theater als op televisie. Hij is te boeken voor evenementen die te maken hebben met uiteenlopende thema’s. Denk aan business, diversiteit, persoonlijke groei en leiderschap. Zoals altijd staat hij op het podium met de nodige flair en humor.

Lezing Jörgen Raymann

Jörgen kan over verschillende onderwerpen lezingen houden. De Chief Inspiration Officer bij Lenard en Lenard staat ondernemers en bedrijven bij op urgente topics als werkgeluk, inclusie & diversiteit, leiderschap, het vinden van de juiste mensen, samenwerken, omgaan met tegenslag, mindset en zelfontwikkeling van medewerkers. Aangezien hij zijn hele leven ervaring in en met verschillende culturen leeft en zich inzet voor minderheden, houdt hij zich momenteel vooral bezig met multipliciteit, een andere kijk op inclusie & diversiteit. De lezingen zijn altijd op maat én met flair en humor.

Motivational speaker

Jörgen verzorgt motivational speeches op maat. Hij gelooft in de kracht van de mens. Goed en verstandig ‘zelfleiderschap’ is de sleutel naar succes. Met zelfleiderschap krijg je de macht over jouw gewoontes en dat zorgt ervoor dat jij je P.H.D (Passion Happiness en Drive) kan vinden. Als mens heb je soms behoefte aan een ‘Persoonlijke Doorstart’. Jörgen heeft deze zelf ook moeten maken voordat hij succes op televisie en in het theater behaalde.

Je kunt gelukkig worden door van je passie je werk te maken. Maar je kunt ook gelukkig worden door van je werk je passie te maken.

Jorgen Raymann - Les 1 : Het Groeten

Jorgen Raymann - LBGO-School

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.