Vakgebied

Ondernemerschap
Vrouwelijk ondernemerschap
Financiën
Inspirerend leiderschap
Financiële educatie

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Creativiteit & Inspiratie

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.350

Biografie

Biografie

Jacqueline Zuidweg is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator en panellid en spreekt over de onderwerpen (vrouwelijk) leider- en ondernemerschap, business & management en creativiteit & inspiratie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Na Jacqueline haar universitaire studie Nederlands recht in 1988 werkte zij zes jaar als juriste bij een adviesbureau voor het MKB. Daar constateerde ze dat er in Nederland geen betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor (ex)ondernemers was. Daarom is ze is in 1994 gestart met haar onderneming Zuidweg & Partners, om MKB-ondernemers bij te staan die in financieel zwaar weer verkeren. De missie van Zuidweg & Partners is het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige en landelijk beschikbare schuldhulpverlening aan ondernemers en ex-ondernemers. Levensvatbare bedrijven (ondanks hoge schuld) die in zwaar weer verkeren, kunnen door haar dienstverlening doorstarten middels schuldsanering en voor vele ex-ondernemers wordt schuldsanering gerealiseerd op basis van nieuw loondienstverband.

De afgelopen 20 jaar heeft Jacqueline met haar bedrijf ruim 25.000 ondernemers bijgestaan. Focus lag en ligt nog steeds op het voorzien in eigen inkomen en het blijven participeren binnen onze maatschappij. Inmiddels is de organisatie veel breder actief dan alleen schuldsaneringsadvies en verzorgt ook advies en opleidingen aan professionals en schuldhulpverlening voor werknemers.

Onlangs is Jacqueline gestart met een nieuw initiatief MKBdoorstart.nl, een publiek private samenwerking ten behoeve van de ondernemer in zwaar weer. Als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten heeft ze de prestigieuze Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. Haar eerste boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’ met tips en adviezen voor en door ondernemers in uitdagende tijden, heeft zij geschreven samen met schrijfster Josette Dijkhuizen en is in maart 2013 uitgegeven.

“Ondernemen, dat willen we allemaal wel. Veel vrijheid en doen wat je leuk vindt. Maar er is een keerzijde van de medaille: het financiële risico is groot. In de eerste jaren houdt meer dan de helft van startende bedrijven op te bestaan. Bovendien is in deze tijden van crisis het aantal faillissementen in Nederland verontrustend. Maar falen kan ook een sleutel zijn tot succes, dus hoe zorg je dat je na het vallen weer opstaat en doorgaat?”. Andere functies die Jacqueline vervult zijn bestuurslid Stichting Jong Ondernemen ter stimulering van het ondernemerschap in het onderwijs en schaduwminister Werk & Inkomen van het schaduwkabinet Hans Biesheuvel (ONL). Daarnaast is ze lid van de programmacommissie Stg. Management Studies (onderdeel VNO-NCW).

Lees meer
Vallen, opstaan en weer doorgaan!
Jacqueline Zuidweg Sprekershuys
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer