Jarno Duursma als spreker inhuren

Jarno Duursma als spreker inhuren

Trendwatcher, Kunstmatige Intelligentie, Bitcoin Blockchain

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.”

– Jarno Duursma

Biografie

Jarno is trendwatcher digitale technologie en helpt bedrijven toekomstbestendig te worden in een steeds sneller veranderende digitale wereld. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen zit hij bovenop de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is naast trendwatcher ook auteur van 4 boeken met thema’s als Kunstmatige Intelligentie, Bitcion en Blockchain en hij mag zich alumnus noemen van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

“Het tempo van technologische versnelling neemt toe. De wereld digitaliseert meer en meer. Verandering is de enige constante factor. Digitaal is het nieuwe normaal. De toekomst staat nadrukkelijk onder invloed van snelle technologische ontwikkelingen en exponentiële technologieën. Wat vandaag zeker is, is dat morgen niet meer. Bedrijven die een succesvolle digitale transformatie doormaken zijn de winnaars van morgen. Technologie wordt steeds goedkoper, makkelijker in gebruik, sneller, krachtiger en breder beschikbaar. Individuals become powerful.

 De digitale wereld en de echte wereld vervlechten steeds meer, en we onderschatten nog steeds wat de impact gaat zijn van de digitalisering. We staan nog maar aan het begin en de impact gaat enorm zijn. Reden genoeg om de kansen en bedreigingen in kaart te brengen. De toekomst is allang niet meer wat hij geweest is. We moeten stoppen met kijken in de  achteruitkijkspiegel en denken dat we zo de toekomst kunnen zien. Vooruitkijken en anticiperen: dat is superbelangrijk!”

Jarno is veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Hij neemt zijn publiek mee in de steeds versnellende digitale wereld en kijk naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert hierbij tot nieuwe ideeën. Hij schetst het landschap van digitale trends op inspirerende, heldere en energieke wijze. Als keynote spreker heeft hij inmiddels duizenden mensen een verruimde en frisse blik gegeven op de toekomst en alle digitale ontwikkelingen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en met zijn bevlogenheid brengt hij zijn boodschap met kracht en overtuiging zonder hierbij de realiteit uit het oog te verliezen.

Hij is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad. Hij is niet alleen auteur van 4 boeken, maar ook van vele artikelen en publicaties voor sites als Emerce, Bright en Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland. Jarno organiseerde als oprichter van innovatieplatform #SMC050 meer dan honderd bijeenkomsten over digitale technologie.

Een lezing wordt altijd toegespitst op de betreffende branche of sector. Hieronder een overzicht van verschillende lezingen:

Lezing TechTrends in het jaar 2030.
De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

In deze lezing gaat Jarno dieper in op de meest belangrijke technologieën die reeds impact maken en dat nog gaan doen. De wereld verandert razendsnel en de digitalisering, internet en een nieuwe mindstate zorgen voor razendsnelle veranderingen. Bedrijven moeten toekomstbestendig zijn. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? Jarno neemt zijn publiek mee in de wereld van morgen. De convergentie van digitale technologieën veroorzaakt grote veranderingen in alle sectoren.

 

Lezing Kunstmatige intelligentie
De kwalitatieve groeispurt is groot.

Jarno schreef in 2017 het boek: “De Digitale Butler: de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie”. De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden door de toename van computerrekenkracht, betere algoritmes en de snelgroeiende hoeveelheden beschikbare data. Slimme systemen leren van data, van zichzelf en van andere systemen. Kunstmatig intelligente systemen gaan ons inzichten geven, voorspellingen doen en daar namens ons naar handelen. Waarnemingen doen en patronen ontdekken uit complexe hoeveelheden data. Antwoorden geven op vragen waarvan we niet eens wisten dat we die vraag hadden. Jarno vertelt over de grote voordelen zoals meer welvaart, efficiëntie en nieuwe inzichten, maar ook dat we onze ogen niet kunnen sluiten voor de nadelen zoals de druk op privacy, de arbeidsmarkt en het verlies aan menselijke vaardigheden.

 

Lezing Bitcoin Blockchain
Bitcoin Blockchain is een open source en peer-to-peer systeem voor transacties.

Een nieuwe vorm van transactietechnologie waarbij vertrouwen tussen partijen vastgelegd ligt in de technologie. Jarno las voor het eerst over Bitcoin in 2012. Hij kocht zijn eerste Bitcoin in 2013. Hij schreef een boek over Bitcoin Blockchain in 2015. De Bitcoin is de bekendste toepassing van de blockchain. Blockchain creëert digitale schaarste en dat is uniek in het internettijdperk, waarin alles moeiteloos, kosteloos en zonder kwaliteitsverlies oneindig te kopiëren valt. Inmiddels zijn er naast de Bitcoin vele nieuwe cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin, Monero en Neo. Geld is al langere tijd digitaal, maar nu is het ook echt software geworden. We kunnen er mee programmeren. In deze lezing een heldere uitleg van de mogelijkheden, usecases, de hype en de kinderziektes.

 

Lezing Toekomst van werk
Ons werk wordt overgenomen door robots?

Alle werkzaamheden waarover je niet meer dan een seconde hoeft na te denken worden in de toekomst overgenomen door intelligente systemen. Is er dan straks misschien geen werk meer voor de mens door slimme computers? De toekomst van werk houdt iedereen bezig. Door de digitalisering en nieuwe ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, robotica, cloud computing, mobile internet, platformen, het Internet of Things, sensoren en Bitcoin Blockchain wordt onze omgeving steeds intelligenter. Dit gaat ook zijn impact hebben op de arbeidsmarkt. We moeten ons afvragen wat wij mensen wel goed kunnen en wat niet. We weten niet of ons werk over tien jaar nog bestaat. Vaste banen, zekerheid tot je pensioen: het gaat allemaal verdwijnen. Dat levert discomfort op en dat moeten we leren accepteren en verdragen. Jarno geeft antwoord op vragen als: wat kunnen robots, computers en drones nu al en hoe zal dit in de toekomst zijn? Deze lezing geeft een helder inzicht in de toekomst van werk en schets het verloop.

 

Lezing Singularity & Exponential Thinking
Moonshot thinking met een ‘Hacker Mindset’.

We moeten als mens anders leren denken, kijken, observeren en redeneren. Exponentieel denken. Als mens zijn we namelijk gewend om lineair te kijken en te denken. Digitale technologie ontwikkelt zich echter vaak exponentieel: in verdubbelingen. In deze lezing gaat het over deze hypersnel groeiende oftewel “exponentiële technologieën” en de denkwijze die daarbij hoort. Sinds 2017 is Jarno een SingularityU alumnus. Hij vertelt zijn publiek graag zijn ‘best practices’ en ‘key learnings’. Na deze lezing ben je weer helemaal op de hoogte van deze mindset.

 

Lezing Chatbots
De Intelligent Agent heef de toekomst!

Artificial Intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie is een technologie die machines taken laat uitvoeren die eerder alleen mensen konden doen. De afgelopen jaren zit de ontwikkeling van AI in stroomversnelling en is de toepassing ervan overal in de maatschappij aan het doordringen. Aan de horizon wenkt ​​‘artificial general intelligence’ (AGI), een systeem dat in staat is een breed scala van taken te uit te voeren, zodat niet voor elk probleem weer een nieuwe AI-systeem hoeft te worden gebouwd. Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Zij geven antwoorden op vragen, nemen je daarna werk uit handen of doen suggesties. Een virtuele digitale dienstknecht via text-messaging. We zijn onderweg naar een tijdperk waarin wij in gesprek gaan met kunstmatige intelligentie in een H2A-omgeving (human to algorithm) – met chatbots, virtuele persoonlijk assistenten en andere vormen van conversationele technologie. Jarno legt uit hoe ze functioneren als persoonlijke assistent, als digitale butler.

 

Lezing The Machine Economy
Fysieke objecten gaan steeds meer met elkaar communiceren.

Jarno legt zijn publiek uit hoe deze economie werkt en gaat werken. Steeds meer fysieke objecten krijgen een internetaansluiting: een IP-adres. En daarmee krijgen ze een digitale identiteit op het internet. Ook worden fysieke objecten steeds meer voorzien van sensortechnologie waardoor ze waarnemingen kunnen doen. De sensoren zijn eigenlijk de extra en externe zintuigen van de mens. Beter, uitgebreider, sneller dan de mens. En sensoren worden nooit moe. Kunstmatig intelligente algoritmes blijken goed in staat te zijn die data om te zetten in concrete plannen of acties. Slimme algoritmes nemen namens ons beslissingen. Deze synergetische ontwikkeling van Internet of Things, kunstmatige intelligentie en Bitcoin Blockchain technologie heet ‘The Economy of Things’ of ‘The Machine Economy’ en kijkt naar het bedrijf van de toekomst. De randvoorwaarden voor het groeien van The Machine Economy zijn uitstekend. Welkom in de toekomst!

Vakgebieden:

- Technologische trends.

- Impact van digitaal op bedrijf en samenleving 

- Kunstmatige intelligentie

- Singularity, exponentiële technologieën

- Technology becomes human

- Cryptocurrencies, Bitcoin, Blockchain

- Toekomst van werk

- Bedrijf van de toekomst.

- The Machine Economy

- Chatbots Conversational Technology

- Autonomous Mobility

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Nieuwe technologieën, Singularity, Artificial Intelligence, Bitcoin, Blockchain, Cryptocurrencies, Het Bedrijf Van De Toekomst, De Toekomst Van Werk, Internet Of Things, Robotica

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Innovatie & Trends Marketing & Communicatie Technologie & ICT

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bordenwasser in het ziekenhuis.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn vierde boek over "Kunstmatige intelligentie als digitale butler".

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De veranderingen gaan nog sneller en technologie vervlecht zich steeds meer met het dagelijkse leven. Zoals Winston Churchill al zei: “We must take change by the hand or rest assuredly, change will take us by the throat”.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor een ieder die te maken krijgt met forse persoonlijke tegenslag en daar linksom of rechtsom zijn/haar weg in probeert te vinden.

Wat weet niemand van je?

Dat ik langere tijd vele avonduren vulde als producent van electronische muziek.

Twitter

Boeken