Jarno Duursma als spreker inhuren

Jarno Duursma als spreker inhuren

TRENDWATCHER, KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE, BITCOIN BLOCKCHAIN

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.”

– Jarno Duursma

Biografie

Jarno Duursma is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain.  Jarno schrijft momenteel aan zijn vijfde: "How to stay human in the era of artificial intelligence". Hij is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, en hij maakt ook TechTrips naar China om daar de digitale wereld te verkennen. Jarno is eigenaar van Studio Overmorgen en was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat hij destijds zelf heeft opgericht.

“Het tempo van technologische versnelling neemt toe. De wereld digitaliseert meer en meer. Verandering is de enige constante factor. Digitaal is het nieuwe normaal. De toekomst staat nadrukkelijk onder invloed van snelle technologische ontwikkelingen en exponentiële technologieën. Wat vandaag zeker is, is dat morgen niet meer. Bedrijven die een succesvolle digitale transformatie doormaken zijn de winnaars van morgen. Technologie wordt steeds goedkoper, makkelijker in gebruik, sneller, krachtiger en breder beschikbaar. Individuals become powerful.

De digitale wereld en de echte wereld vervlechten steeds meer, en we onderschatten nog steeds wat de impact gaat zijn van de digitalisering. We staan nog maar aan het begin en de impact gaat enorm zijn. Reden genoeg om de kansen en bedreigingen in kaart te brengen. De toekomst is allang niet meer wat hij geweest is. We moeten stoppen met kijken in de  achteruitkijkspiegel en denken dat we zo de toekomst kunnen zien. Vooruitkijken en anticiperen: dat is superbelangrijk!”

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt u mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met u naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Een verhaal dat toegespitst is op uw branche of sector.

Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad. Hij is niet alleen columnist bij MT.nl en auteur van 4 boeken, maar ook van vele artikelen en publicaties voor sites als Emerce, Bright en Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland

Een lezing wordt altijd toegespitst op de betreffende branche of sector. Hieronder een overzicht van verschillende lezingen:

Lezing TechTrends in het jaar 2030.
De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

In deze lezing gaat Jarno dieper in op de meest belangrijke technologieën die reeds impact maken en dat nog gaan doen. De wereld verandert razendsnel en de digitalisering, internet en een nieuwe mindstate zorgen voor razendsnelle veranderingen. Bedrijven moeten toekomstbestendig zijn. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? Jarno neemt zijn publiek mee in de wereld van morgen. De convergentie van digitale technologieën veroorzaakt grote veranderingen in alle sectoren.

 

Lezing Kunstmatige intelligentie
De kwalitatieve groeispurt is groot.

Jarno schreef in 2017 het boek: “De Digitale Butler: de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie”. De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden door de toename van computerrekenkracht, betere algoritmes en de snelgroeiende hoeveelheden beschikbare data. Slimme systemen leren van data, van zichzelf en van andere systemen. Kunstmatig intelligente systemen gaan ons inzichten geven, voorspellingen doen en daar namens ons naar handelen. Waarnemingen doen en patronen ontdekken uit complexe hoeveelheden data. Antwoorden geven op vragen waarvan we niet eens wisten dat we die vraag hadden. Jarno vertelt over de grote voordelen zoals meer welvaart, efficiëntie en nieuwe inzichten, maar ook dat we onze ogen niet kunnen sluiten voor de nadelen zoals de druk op privacy, de arbeidsmarkt en het verlies aan menselijke vaardigheden.

 

Lezing Bitcoin Blockchain
Bitcoin Blockchain is een open source en peer-to-peer systeem voor transacties.

Een nieuwe vorm van transactietechnologie waarbij vertrouwen tussen partijen vastgelegd ligt in de technologie. Jarno las voor het eerst over Bitcoin in 2012. Hij kocht zijn eerste Bitcoin in 2013. Hij schreef een boek over Bitcoin Blockchain in 2015. De Bitcoin is de bekendste toepassing van de blockchain. Blockchain creëert digitale schaarste en dat is uniek in het internettijdperk, waarin alles moeiteloos, kosteloos en zonder kwaliteitsverlies oneindig te kopiëren valt. Inmiddels zijn er naast de Bitcoin vele nieuwe cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin, Monero en Neo. Geld is al langere tijd digitaal, maar nu is het ook echt software geworden. We kunnen er mee programmeren. In deze lezing een heldere uitleg van de mogelijkheden, usecases, de hype en de kinderziektes.

 

Lezing Toekomst van werk
Ons werk wordt overgenomen door robots?

Alle werkzaamheden waarover je niet meer dan een seconde hoeft na te denken worden in de toekomst overgenomen door intelligente systemen. Is er dan straks misschien geen werk meer voor de mens door slimme computers? De toekomst van werk houdt iedereen bezig. Door de digitalisering en nieuwe ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, robotica, cloud computing, mobile internet, platformen, het Internet of Things, sensoren en Bitcoin Blockchain wordt onze omgeving steeds intelligenter. Dit gaat ook zijn impact hebben op de arbeidsmarkt. We moeten ons afvragen wat wij mensen wel goed kunnen en wat niet. We weten niet of ons werk over tien jaar nog bestaat. Vaste banen, zekerheid tot je pensioen: het gaat allemaal verdwijnen. Dat levert discomfort op en dat moeten we leren accepteren en verdragen. Jarno geeft antwoord op vragen als: wat kunnen robots, computers en drones nu al en hoe zal dit in de toekomst zijn? Deze lezing geeft een helder inzicht in de toekomst van werk en schets het verloop.

Jarno's Quote:

I help businesses to become more futureproof in a rapidly changing digital world. My focus is on emerging technologies in the light of todays possibilities. I advocate the ethical use of technology to enhance humanity’s capabilities. Let's build the future together.

'Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!' - Veronique van Rosmalen van MySolution 

'Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag.' - Ben Vester van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

“Jarno gaf in zijn lezing in sneltreinvaart een update over de laatste trends. In no-time ben je op de hoogte over onderwerpen als kunstmatige intelligentie, conversational commerce, et cetera. Je raakt geïnspireerd, zodat je op eigen kracht verder kunt om je interesses uit te diepen. Wat mij betreft was het een lezing die qua inhoud met kop en schouders boven de rest van die dag uitstak.” - Eds Keizer, GeK b.v.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Techtrends 2030, Amazon Alexa, Artificial brain, Artificial Intelligence, Artificially generated videos, Autonomous Devices, Autonomous Mobility, 5G Networks, Algorithmic organisation, Big Data, Bitcoin, Blockchain, Brain-computer interface, Chatbots, Computer-generated imagery, Conversational Technology, Cryptocurrencies, Deep Learning, Digital Assistants, Digital Twins, Drones, Economy of Things, Edge Computing, Ethics in technology, Quantum computing, Exponential technologies, Future of Work, GAN technology, Google Home, Immersive Experiences, Internet of Things, Machine Economy, Quantum computing, Robotics, Speech recognition, Technology Backlash, Virtual Assistants

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Maatschappij Innovatie & Trends Bedrijfsleven & Management Marketing & Communicatie Technologie & ICT Big Data Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bordenwasser in het ziekenhuis.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn vierde boek over "Kunstmatige intelligentie als digitale butler".

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De veranderingen gaan nog sneller en technologie vervlecht zich steeds meer met het dagelijkse leven. Zoals Winston Churchill al zei: “We must take change by the hand or rest assuredly, change will take us by the throat”.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor een ieder die te maken krijgt met forse persoonlijke tegenslag en daar linksom of rechtsom zijn/haar weg in probeert te vinden.

Wat weet niemand van je?

Dat ik langere tijd vele avonduren vulde als producent van electronische muziek.

Twitter

Boeken