Jelle Jolles als spreker inhuren

Jelle Jolles als spreker inhuren

Hoogleraar e.m. Neuropsychologie, Inspirator en Auteur

Een traag groeiende boom kan ook de hoogste boom worden”

– Jelle Jolles

Biografie

Jelle Jolles is hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, oprichter van het Centrum Brein & Leren, auteur van o.a. het boek ‘Het Tienerbrein’ en verantwoordelijk voor adviespraktijk NeuroPsy. Jelle is een autoriteit, veelgevraagd spreker en graag geziene gast in de media als het gaat over de relatie tussen leren, brein en ontplooiing bij jongeren en in het kader van levenlang leren.

Als auteur van 600 internationale publicaties en vele honderden Nederlandstalige artikelen is het zijn doel om de samenleving te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen over de hersenen, cognitie en gedrag. Met een verhalende manier van vertellen in combinatie met verrassende illustraties en een treffend gebruik van metaforen weet hij het publiek van begin tot eind bij onderwerpen te betrekken. Jelle pleit voor een actieve dialoog tussen wetenschap en de praktijk en is regelmatig te gast op televisie en radio en voor interviews in landelijke en regionale bladen. Zijn TED talk over ‘leren, brein en onderwijs’ is duizenden malen bekeken; voor het NRC geeft hij regelmatig antwoord op vragen van ouders in een opvoedrubriek en hij houdt zich dagelijks bezig met ‘neurotalk’ via zijn website jellejolles.nl en Twitter.

Presentaties
Per jaar geeft Jelle vele tientallen presentaties, zoals keynotes op landelijke conferenties, maar ook workshops en masterclasses voor onderwijsorganisaties, voor overheden of voor het bedrijfsleven. Hij bestrijkt inhoudelijk gezien een breed terrein en kan spreken op een congres voor remedial teachers of sportcoaches, vakprofessionals in de zorg bijpraten over leren en geheugen, of een inspiratielezing geven over ‘de toekomst van ons onderwijs’. Als klinisch neuropsycholoog spreekt hij graag over ‘kansen en mogelijkheden’ en over de vele opties die de mens heeft om te leren en zich aan te passen aan een veranderende omgeving. Ook ‘Levenlang leren’ en ‘het ondernemende en nieuwsgierige brein’ zijn een kernthema. Daarnaast wordt hij vaak ingeschakeld als adviseur, bijvoorbeeld door de overheid en door (onderwijs)organisaties die overwegen te innoveren en daarvoor gebruik willen maken van moderne inzichten over het brein en de ontwikkeling van kind, tiener of bijna-volwassene. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ellis en het verbreinen’ en in 2016 zijn bestseller ‘Het tienerbrein: Over de adolescent tussen biologie en omgeving’.

Onderwerpen waarover Jelle Jolles vaak spreekt

- Wat iedere opvoeder, leraar of coach zou moeten weten over de hersenen
- Levenlang leren en het rijpere brein
- Leren, brein, persoonlijke groei en ontplooiing
- Het lerende brein en sportief presteren: handvatten voor de sportcoach
- Het tienerbrein
- Het ondernemende brein … het nieuwsgierige brein
- Leren, geheugen en presteren in het dagelijks leven
- Waarom het brein houdt van boeken, kunst en cultuur
- M/V verschillen: zijn ze er of zijn ze er niet?

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Neuropsychologie, Neurowetenschap, Leren, Geheugen, Ontwikkeling, Brein, Onderwijs, Inspiratie, Wetenschap, Levenlang leren

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Onderwijs Kunst & Cultuur Bedrijfsleven & Management Wetenschap Motivatie & Inspiratie Bedrijfsleven Sport Technologie & ICT

Interview

Wat was je eerste baantje?

Een krantenwijk in hartje Den Haag voor een landelijk ochtendblad

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn huidige werk in het verbinden van Academia (wetenschappelijke kennis en inzichten) met de praktijk van onderwijs, opvoeding & levenslange ontplooiing

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Een breed domein gekarakteriseerd door een sterke dialoog en uitwisseling tussen de vele disciplines binnen de neurowetenschap, de cognitieve- en gedragswetenschap, de samenleving en de toegepaste praktijk.

Voor wie heb je grote bewondering?

De ontdekkingsreiziger … die wordt geleid door niet-aflatende nieuwsgierigheid en zich blijft aanpassen aan een veranderende omgeving.

Wat weet niemand van je?

Mmmmm, tja.

Boeken

Het tienerbrein

Een must read voor ouders, maar evenzeer voor leraren, voor coaches in...

Bestel