1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Noelle Aarts

Noelle Aarts doet onderzoek naar de betekenis van gesprekken bij complexe veranderingstrajecten. In 1998 promoveerde ze aan Wageningen University op een proefschrift over de communicatie tussen overheid en boeren over omstreden natuur en natuurbeleid in Nederland. Als hoogleraar is zij gespecialiseerd in de analyse van interacties tussen mensen rondom complexe problemen. De dialoog, ofwel de kunst van een goed gesprek en het belang daarvan in diverse contexten, is het centrale onderwerp tijdens haar lezingen. Noelle Aarts is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Noelle Aarts

Over Noelle Aarts

Noelle Aarts is hoogleraar socio-ecologische interacties aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en directeur van het Instituut voor Science in Society. Ze spreekt over thema's als culturele antropologie; communicatie over complexe uitdagingen in de leefomgeving en dialogen tussen andersdenkenden


Achtergrond

Noelle Aarts studeerde culturele antropologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1998 is zij gepromoveerd aan Wageningen University op een proefschrift over de communicatie tussen overheid en boeren over omstreden natuur en natuurbeleid in Nederland. Momenteel werkt zij als hoogleraar Socio-Ecologische Interacties aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze de directeur van het Instituut voor Science in Society (ISiS).


Interactie rondom complexe problemen

De belangstelling van Noelle gaat uit naar de betekenis van formele en informele gesprekken bij complexe veranderingstrajecten, met name in onze leefomgeving. In onderzoek en onderwijs is zij gespecialiseerd in de analyse van interacties tussen mensen rondom complexe problemen (bijv. klimaatverandering; landbouwbeleid; vluchtelingenaangelegenheden), inclusief de frames die mensen construeren en de effecten daarvan op de aard en het verloop van een gesprek. Daarnaast ontwikkelt zij inzichten in de manier waarop schijnbaar onbeduidende alledaagse gesprekken tussen mensen samenhangen met dominante discourses en wijdere structuren in de samenleving. Noelle Aarts publiceert onder meer over communicatie in relatie tot planning en beleid, communicatie van organisaties in een voortdurend veranderende omgeving, conflict, onderhandeling en dialoog, en over netwerkontwikkeling en zelforganisatie.Noelle als spreker

Naast haar werk in onderzoek en onderwijs is Noelle een veelgevraagd spreker. Het centrale thema van haar lezingen is de dialoog, ofwel, de kunst van een goed gesprek en het belang daarvan in diverse contexten. Ze heeft onder meer colleges verzorgd voor de Universiteit van Nederland. Noelle verstaat de kunst om complexe processen op plezierige en begrijpelijke wijze te verwoorden, te verbeelden en te bediscussiëren. Deze vaardigheid heeft haar niet alleen diverse onderwijsprijzen opgeleverd, ook wordt zij daardoor beschouwd als een invloedrijke communicatieprofessional in Nederland.


Boek Noelle Aarts bij het Sprekershuys!

Noelle Aarts is te boeken als spreker en is expert op het gebied van communicatie, culturele antropologie en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Noelle Aarts boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Communicatie, Culturele antropologie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Noelle Aarts

Het centrale thema van de lezingen van Noëlle is de dialoog, ofwel de kunst van een goed gesprek en het belang daarvan in diverse contexten. Als hoogleraar is zij gespecialiseerd in de analyse van interacties tussen mensen rondom complexe problemen (bijvoorbeeld klimaatverandering; landbouwbeleid; vluchtelingenaangelegenheden) inclusief de frames die mensen construeren en de effecten daarvan op de aard en het verloop van een gesprek. Daarnaast ontwikkelt zij inzichten in de wijze waarop schijnbaar onbeduidende alledaagse gesprekken tussen mensen samenhangen met dominante 'discourses' en wijdere structuren in de samenleving. Haar aandacht gaat uit naar strategische communicatie van organisaties met een accent op de betekenis van gesprekken en verhalen voor verandering.

Geloof niet alles wat je denkt

Facts are Facts, Perceptions are Reality: Keynote by prof. dr. Noelle Aarts

(3/5) Waarom luistert de overheid niet graag naar burgers?

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.