Vakgebied

Communicatie
Culturele Antropologie
Dialoog tussen andersdenkenden

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Wetenschap
Communicatie & Media

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Spaans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Noelle Aarts, geboren in Hulst, Zeeuwsch Vlaanderen, studeerde culturele antropologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1998 is zij gepromoveerd aan Wageningen University op een proefschrift over de communicatie tussen overheid en boeren over omstreden natuur en natuurbeleid in Nederland. Momenteel werkt zij als hoogleraar Communicatie en Verandering in Life Science Contexten aan Wageningen University. Daarvoor beklede zij de bijzondere leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in Nederland. De belangstelling van Noëlle gaat uit naar de betekenis van gesprekken bij complexe veranderingstrajecten. In onderzoek en onderwijs is zij gespecialiseerd in de analyse van interacties tussen mensen rondom complexe problemen (bijvoorbeeld klimaatverandering; landbouwbeleid; vluchtelingenaangelegenheden) inclusief de frames die mensen construeren en de effecten daarvan op de aard en het verloop van een gesprek. Daarnaast ontwikkelt zij inzichten in de wijze waarop schijnbaar onbeduidende alledaagse gesprekken tussen mensen samenhangen met dominante 'discourses' en wijdere structuren in de samenleving. Ze publiceert onder meer over communicatie in relatie tot planning en beleid, communicatie van organisaties in een voortdurend veranderende omgeving, conflict en onderhandeling én over netwerkontwikkeling en zelforganisatie. Naast haar werk als onderzoeker is Noëlle een veelgevraagd spreker.

Noelle Aarts is de boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen mens & maatschappij, communicatie & media en wetenschap.

Lees meer
Geloof niet alles wat je denkt
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer