Otto Wijnen als spreker inhuren

Otto Wijnen als spreker inhuren

Verandering, Innovatie, Technologie, Presenteren in het openbaar

Kies en bemin je keuze”

– Mijn vader zaliger

Biografie

Uw gasten met meer energie te laten vertrekken dan waarmee ze binnenkwamen, dat is het doel van cabaretier en spreker Otto Wijnen. Zijn ludieke fakespeech begint zoals elke andere lezing. Hij heeft een keurige PowerPointpresentatie voorbereid en in eerste instantie lijkt zijn verhaal feilloos aan te sluiten bij het onderwerp van de dag. Maar na enkele minuten horen zijn luisteraars de eerste aparte dingen en langzaam neemt het verhaal een vreemde wending. Centrale boodschap daarvan: de veranderingen gaan razendsnel en het is zaak bij te blijven! Door hen bewust uit de comfort-zone te halen, zorgt Otto voor een gezamenlijke beleving waardoor het volgende programma-onderdeel of de afsluitende borrel een heel ander, energieker karakter kent. Waar Otto zich extra in onderscheidt is zijn multimediakennis, snelle humor en taalgevoel. Ook is hij niet bang om - op ludieke wijze - in te grijpen als dat nodig mocht zijn. Bovendien kijkt hij graag samen met de opdrachtgever naar het hele plaatje: waarom wordt het event georganiseerd? Wat is het doel van zijn bijdrage? Hoe halen we het hoogste rendement?

Otto Wijnen is geboren in Amstelveen in 1968 en ondernemer sinds 1999.  In 2006 is hij begonnen met het brengen van energie op vergaderingen, conferenties, seminars en andere zakelijke evenementen met zijn ludieke fakespeech over innovatie en verandering. Hij produceert en host ook congresquizzen en talkshows. Otto is daarnaast gecertificeerd presentatietrainer en -coach en helpt bevlogen professionals met hun presentaties.

Otto Wijnen verzorgde in 2000 zijn eerste fakespeech. Het was een prachtige samenkomst van interesses: op het HBO Cultureel Maatschappelijk Werk waar hij had geleerd concepten te ontwikkelen gericht op de eisen van doelgroepen en om kindertheater en typetjes te spelen. Daarna volgde enkele jaren met acteerwerk voor onder meer theaterproductiebedrijven Pepper & Co en Acteur.nl. Otto voltooide in 1997 de opleiding Multimedia producer en is dus handig met foto- en videobewerking. Op het podium kwamen al deze kwaliteiten bijeen, met een daverend applaus tot gevolg. In 2006 kwam het in een stroomversnelling toen alle aandacht volledig aan het spreken gewijd kon worden. Otto Wijnen Speaker & Coach was een feit. In augustus 2016 kwam zijn boek Help! Ik moet spreken uit.

Doordat hij veel sprekers op het podium zag worstelen met iets wat voor hem relatief eenvoudig was, begon hij met het ondersteunen en coachen van sprekers. Hij volgde hiervoor in 2011 de opleiding bij de School voor Presentatiecoaching en ging in 2015 naar Californië voor meerdaagse intensieve sprekerstrainingen. Inmiddels traint hij bevlogen professionals tijdens incompany trainingen, in de open presentatietrainingen en tijdens individuele coaching.

Otto zet zich graag in voor maatschappelijke doelen door benefiet veilingen te presenteren en door wereldverbeteraars te begeleiden met hun presentaties. Hij zet in o.a. in voor PlasticSoup.org.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Kunst & Cultuur, Onderwijs, Ondernemen, Leiderschap

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Performer

Onderwerpen

Kunst & Cultuur Leiderschap Ondernemen Onderwijs Innovatie & Trends Technologie & ICT Cabaret & Entertainment

Interview

Wat was je eerste baantje?

Als 13 jarige was ik hulpje bij de SRV-man; de zware bronzen bel luiden (pas op dat je velletje niet tussen het hengsel en de bel kwam!), boodschappen dragen voor de mensen die slecht ter been waren en de SRV-wagen bijvullen in het magazijn. Op de radio klonk “Annie, hou jij m’n tassie ff vast”, links bovenin moesten de pakjes Belinda Methol en de frambozenvla die over datum was kreeg ik mee naar huis. Het leven was zo overzichtelijk.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Natuurlijk gelden optredens voor grote groepen als mijlpalen. De lach brengen tijdens de iftar in het WFC in Amsterdam voor 1500 personen was kicken! En 400 directieleden van landelijke verzekeraars aan het lachen maken was ook bijzonder. Of die keer dat ik de top-alumni van de TU Delft mocht vermaken. Het podium delen met prins Constantijn zal ik ook nooit vergeten. Of de speechwriting voor een burgemeester, de TED-talk training met Arthur, de eerste groep in mijn presentatietraining: waar moet ik beginnen?

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De Nederlandse spreker zal meer bewust zijn van de kracht van een goede, verbindende presentatie. Hierdoor hebben congresgasten op het einde van de dag meer energie en is een ludieke energizer zoals mijn fakespeech minder noodzakelijk. Ik draag graag bij aan deze ontwikkeling door mijn kennis over presenteren te delen. Want ik ben ervan overtuigd dat elk individu boeiend kan spreken met echtheid, emotie en energie!

Voor wie heb je grote bewondering?

Laatst deelde ik het podium met fotograaf Jimmy Nelson: wát een fijne spreker is dat! Energiek, gedreven, met veel lichaamstaal, situaties uitbeeldend, zelfspot, humor en ook nog een emotionele laag. Prachtig voorbeeld van hoe een congrespresentatie kan zijn.

Wat weet niemand van je?

Dat ik op het schoolplein van mijn kinderen net zo onzeker ben als vroeger.

Twitter

Boeken

Help, ik moet spreken

"Help, ik moet spreken 1e druk is een boek van Otto Wijnen uitgegeven ...

Bestel