Vakgebied

Communicatie
De mediawereld
Presentatie en radio/tv

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Business & Management
Communicatie & Media
Economie & Financien

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 5.000

Biografie

Biografie

Paul van Liempt (1962) had zijn eigen programma 'Van Liempt live' bij RTL Z. Een journalistieke talkshow waarin het interview centraal staat. Hij interviewde business leaders, opiniemakers, ondernemers en topwetenschappers. Met een nieuwsgierige, open minded en kritische insteek kreeg hij zijn gasten aan het praten. Nu maakt hij interviews, schrijft hij columns voor RTL Z en presenteert hij het programma Juridische Zaken op BNR Nieuwsradio.

Paul ging na zijn afstuderen voor Het Parool werken, waar hij twee decennia lang columns, nieuwsverhalen en grote interviews voor de zaterdagkrant schreef. Paul ging vervolgens werken bij RTL5 waar hij meewerkte aan diverse documentaires over de Jelinek Kliniek en het Pieter Baan Centrum. Bij de publieke omroep maakte hij een documentaire over leven en werk in West-Afrika. Daarna schreef hij voor Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad en Volkskrant Magazine over uiteenlopende onderwerpen zoals media, economie, politiek en sport. Paul maakte tien jaar lang live interviews met het publiek vanuit Het Parooltheater, presenteerde voor de Vara Radio (Punch) en de VPRO Radio (De Avonden) en leidde op RTL4 de nazit van het verkiezingsdebat vanuit het Carré theater. Hij presenteerde naast dit alles acht jaar lang het ochtendprogramma 'Paul van Liempt' op BNR radio. Hiervoor interviewt hij dagelijks toppolitici, bankiers, bestuurders en CEO's. Sinds 7 september 2015 werkte hij voor RTL Z waar hij de dagelijkse talkshow 'Van Liempt Live' presenteerde. Hier stonden interviews centraal over onderwerpen als technologie, ondernemerschap, leiderschap en wetenschap. Paul schreef verschillende boeken, waaronder: 'Een goed stel' over voetbalcommentatoren, 'Het verhaal achter de Miljonair Fair' over luxury life en het boek 'de Nederlandse droom' over onderwijs in Nederland. Daarnaast schreef hij samen met oud-BNR-collega Paul van Gessel het boekje 'Bye bye babyboomers' over het afscheid van een generatie.

Paul van Liempt is te boeken als spreker, dagvoorzitter en interviewer en geeft lezingen over de onderwerpen leiderschap, onderwijs en mens & maatschappij. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“Geef nooit op!”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer