1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & auteur

Rolf Bruins

Rolf Bruins is auteur en spreker. Meer dan een kwart eeuw verplaatst Rolf zich in verschillende rollen dagelijks door de wonderlijke draaideur van privé naar werk. Een deur die iets met ons als werkende mens doet. Nederlanders behoren al jaren tot de gelukkigste mensen op aarde maar bungelen qua betrokkenheid bij het werk al decennia onderaan de ranglijsten. Momenteel is hij bezig met zijn boek ‘Werkwoede’ waarin hij met de wetenschap als zaklantaarn zijn originele licht laat schijnen op de achtergronden van dit en andere werkfenomenen. Rolf Bruins is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Rolf Bruins

Over Rolf Bruins

Rolf Bruins (Assen, 23 september 1969) is auteur, interim-manager, docent en spreker. Hij is bovendien breinonderzoeker met een fascinatie voor de mogelijkheden van het professionele brein. Om met elkaar een gesprek te voeren over emoties en de fundamenten daarvan zoals passie, bevlogenheid en motivatie zullen we met elkaar wel moeten definiëren wat ze betekenen, hoe ze met elkaar samen hangen en waar ze zich in ons brein bevinden. Pas dan kunnen we er mee aan de slag en ons met anderen verbinden. Binding ontstaat namelijk alleen als we dezelfde taal spreken, los van de rol die je op je werk vervult. 


Een bijzondere werkreis

Emoties maken ons als mens uniek en ze zijn er altijd. Het emotionele brein maakt geen onderscheid tussen werk of privé. En het maakt ook niet uit of je medewerker, manager of ondernemer bent. Het scheiden van werk en privé is brein technisch een illusie. In onze hersenen zit eenvoudigweg geen schakelknop. Rolf maakt in zijn lezingen een koppeling tussen emoties op het werk en ons professionele bestaan en de rol die zintuigen daarbij spelen. Vanuit eigen ervaring als manager, medewerker en ondernemer in de context van disciplines als psychologie, sociologie, breinwetenschap en persoonlijke ontwikkeling neemt hij je mee op de bijzondere werkreis. Een reis die vaak als race wordt ervaren. 


Persoonlijke ontwikkeling en veerkracht

Tijdens een interactieve presentatie of workshop neemt Rolf je mee op een reis door je eigen neuronale netwerken waarin zich de sleutels tot je persoonlijke ontwikkeling en veerkracht bevinden. Het uitgangspunt is om van je werk een reis te maken en geen race! Breinkennis, begrip van je eigen emoties en die van anderen vormen misschien wel de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor een interessant en veerkrachtig professioneel bestaan. Werk alsof je eeuwig leeft! 


Boek Rolf Bruins bij het Sprekershuys!

Rolf Bruins is te boeken als spreker en panellid en is expert op het gebied van marketing, onderwijs en neurowetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rolf Bruins boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Werking van het menselijk brein in relatie tot leren, Marketing, Mentale kracht, Neurowetenschap

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€1750

Sessies

Lezing Rolf Bruins

Als docent, onderzoeker, consultant en directeur heeft hij zich verbaasd hoe een van de belangrijkste vaardigheden van de mens wordt verkwanseld, namelijk het vermogen om te denken en te leren. Dat heeft hem ertoe gebracht om een boek te schrijven met als titel “Leren als levensstijl”.Zijn expertise? De werking van het menselijk brein in relatie tot leren, denken en werken in de context van de vakgebieden onderwijs en marketing.

Bruins laat zien hoe mensen als architect en bouwer actief en bewust vorm kunnen geven en bouwen aan hun eigen brein. Een leven lang. Bruins is een reisleider in de wonderlijke wereld van het brein. Zijn kennis en inzichten brengt hij op een aansprekende, herkenbare en vooral humoristische manier over op zijn publiek.

Als je als professional wilt leren van je ervaringen, zul je eerst moeten ervaren wat leren is.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.