1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & auteur

Rolf Bruins

Rolf Bruins is auteur en spreker. Hij leidt je aan de hand van de meest recente wetenschappelijke breininzichten met humor door je professionele bestaan. Als docent, onderzoeker, consultant en directeur heeft hij zich verbaasd hoe een van de belangrijkste vaardigheden van de mens wordt verkwanseld, namelijk het vermogen om te denken en te leren. Dat heeft hem ertoe gebracht om een boek te schrijven met als titel “Leren als levensstijl”. Rolf Bruins is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Rolf Bruins

Thema's

Wetenschap, Communicatie & Media, Lifestyle & Health, Onderwijs

Vakgebied

Onderwijs, Werking van het menselijk brein in relatie tot leren, Marketing, Neurowetenschap

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tarief

€1750

Over Rolf Bruins

Rolf Bruins (Assen, 23 september 1969) is auteur, onderwijsman(ager) en spreker. Hij is bovenal breinwerker met een fascinatie voor het zakelijk brein. Om een leuk, interessant en productief professioneel bestaan te hebben, moet je kunnen jongleren met je brein. Jongleren staat voor het vermogen om je als mens en groep een leven lang te kunnen ontwikkelen. Rolf laat zien dat ontwikkeling bestaat uit een aantal elementaire met elkaar samenhangende breinprocessen die allemaal een eigen natuur hebben. Tijdens deze breinreis ruimt Rolf en passant op humoristische wijze vaak herkenbare misverstanden over passie, motivatie, drijfveren, creativiteit en out-of-the-box-denken uit de weg. In een lezing of workshop wandelt Rolf samen met je door het hedendaagse ontwikkellandschap. Hij laat zien hoe je de meeste recente inzichten vanuit de breinwetenschap kunt gebruiken om concreet aan de slag te gaan met ontwikkeling. Tijdens een sessie ga je je eigen brein ‘hacken’. Je dringt binnen in je eigen neuronale netwerk door de breinbeveiliging te omzeilen om uiteindelijk te ontdekken over welke ontwikkelpotentie je daadwerkelijk beschikt. Om zicht te krijgen op bewuste en onbewuste ontwikkelprocessen. Op basis van jarenlange ervaring in het onderwijs en bedrijfsleven heeft Rolf gezien dat kennis van je brein voor de moderne professional vandaag letterlijk de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is. Het begrijpen van je eigen brein is een voorwaarde om te kunnen presteren. Het leidt tot een hoger ontwikkelrendement en belangrijker nog tot een zin- en waardevol professioneel bestaan.


Boek Rolf Bruins bij het Sprekershuys!

Rolf Bruins is te boeken als spreker en panellid en is expert op het gebied van marketing, onderwijs en neurowetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rolf Bruins boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Lezing Rolf Bruins

Als docent, onderzoeker, consultant en directeur heeft hij zich verbaasd hoe een van de belangrijkste vaardigheden van de mens wordt verkwanseld, namelijk het vermogen om te denken en te leren. Dat heeft hem ertoe gebracht om een boek te schrijven met als titel “Leren als levensstijl”.Zijn expertise? De werking van het menselijk brein in relatie tot leren, denken en werken in de context van de vakgebieden onderwijs en marketing.

Bruins laat zien hoe mensen als architect en bouwer actief en bewust vorm kunnen geven en bouwen aan hun eigen brein. Een leven lang. Bruins is een reisleider in de wonderlijke wereld van het brein. Zijn kennis en inzichten brengt hij op een aansprekende, herkenbare en vooral humoristische manier over op zijn publiek.

Als je als professional wilt leren van je ervaringen, zul je eerst moeten ervaren wat leren is.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.