Ron Blaauw als spreker inhuren

Ron Blaauw als spreker inhuren

Culinair ondernemer, eigenaar van Ron Gastrobar, televisiepersoonlijkheid, culinair adviseur van Bridges (The Grand), Pasta e Basta, Bistrobar Berlin, Bistrobar XO en binnenkort Escobar.

It's not a job, its a lifestyle”

Biografie

Je bent succesvol in je vak, maar wil toch graag het roer omgooien. Iets nieuws doen dat je collega’s nog niet ontdekt hebben. Chef-kok Ron Blaauw deed het, en kreeg wéér succes. Ga er maar aan staan: van de een op de andere dag een totaal andere doelgroep bedienen, een nieuwe werkmentaliteit introduceren bij je personeel. En dan maar hopen dat het werkt. Dat deed het!

Chefkok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z'n eerste, en in 2006 z'n tweede Michelinster kreeg.

Ron groeide op in Hoorn. Na de middelbare school ging Ron werken als kok bij het sterrenrestaurant De Kersentuin in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich tot echte sterrenkok en in 2009 ontving Blaauw de erkenning beste Restaurateur/ondernemer 2009 van Gault Millau. In juni 2010 werd Ron Blaauw benoemd tot SVH-meesterkok.

In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam. In maart 2013 gooide hij het roer om. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar, dat creatieve gerechten van hoge kwaliteit à 15 euro serveert en in 2013 weer zijn eerste Michelinster kreeg. In 2015 kreeg dit concept een uitbreiding met de opening van Ron Gastrobar Oriental waar volgens dezelfde formule authentieke Orientaalse gerechten geserveerd worden. In 2016 opende hij Ron Gastrobar Indonesia in Oudekerk aan de Amstel waar het ooit allemaal begon. En intussen voorziet hij de klassieke hotdog ook nog eens van een culinaire upgrade in zijn nieuwe restaurant The Fat Dog. Zijn succes lijkt geen grenzen te kennen.

Als spreker weet hij in duidelijke lijnen te vertellen waar het echt om gaat: genieten! Ruim dertig jaar later is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met een passie voor ondernemen, ongeacht welke branche. 

Ook is Ron in te huren als DJ. Ron maakt van ieder event een feestje!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Lef met wijzigen van concept van Ron Blaauw Amsterdam (tweesterren) naar Ron Gastrobar, koken, wildplukken, teambuilding

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Lifestyle & Health Ondernemen Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Krantenwijk van de plaatselijke folders.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Opening Ron Gastrobar.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Meer specialisme en keuze qua eten en drank in horeca, plus vermelding herkomst producten.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mijn moeder.

Wat weet niemand van je?

Dat ik gourmetten leuk vind.

Twitter