1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Ruud Veltenaar

Spreker Ruud Veltenaar is inspirator van transformatie, toekomstfilosoof, friskijker en trendwatcher. Als spreker biedt hij duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Zijn visie, inzichten en hilarische anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en leider bij bedrijven als McKinsey, Volmac, RAET, Wegener en Planet Internet. Hij spreekt over onderwerpen leiderschap, ondernemerschap, transformatie naar de aandienende toekomst, innovatie, trends, communicatie en media. Ruud is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys.

...Ruud Veltenaar

Over Ruud Veltenaar

Klaar om de toekomst vorm te geven? Ruud Veltenaar geeft jou de handvatten om als bedrijf in te spelen op digitale trends, te groeien op het gebied van leiderschap of je carrièredoelen te bereiken. Hij weet de zaal te fascineren met praktische inzichten die zij in kunnen zetten om verandering teweeg te brengen. Bereid je voor op een inspirerende én inhoudelijk sterke lezing.


Spreker Ruud Veltenaar

Spreker Ruud Veltenaar verzorgt als inspirator van transformatie interactieve masterlezingen, keynotes en colleges voor leiders, ondernemers en professionals over de hele wereld. Zijn positieve combinatie van een heldere visie en concrete, inspirerende actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk.

De persoonlijke reacties van deelnemers zijn vaak hartverwarmend en bewijzen dat spreker Ruud als geen ander zijn publiek weet te raken en inspireren. Met ruim 250 lezingen per jaar en een gemiddelde beoordeling van 9+ voor inhoud en performance, behoort Ruud tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt.


Interactieve masterlezingen

De interactieve masterlezingen van Ruud Veltenaar gaan vooral over de grote transformaties in onze maatschappij en samenleving en worden vertaald naar inspirerend leiderschap en innovatief en duurzaam ondernemerschap.

De vraag hoe we daar in onze bedrijven en organisaties effectief op inspelen staat hierbij centraal. Inmiddels hebben meer dan 500.000 ondernemers, directeuren en professionals uit alle windstreken en sectoren zijn lezing bijgewoond.


Toekomstfilosoof Ruud Veltenaar

Naast een veelgevraagd topspreker is Ruud Veltenaar ook een toekomstfilosoof die zijn publiek tot de laatste minuut weet te fascineren en inspireren. Als voormalig en succesvol impact investor in de hightech sector, weet Ruud uit eigen ervaring wat de impact en mogelijkheden zijn van exponentiële technologieën en hoe je hiermee kansen kunt benutten die nu vaak niet worden gezien.


Keynotes

In zijn rol als toekomstfilosoof en trendwatcher verzorgt Ruud interactieve keynotes over de toekomst van bijna 20 sectoren. Daarbij behandelt hij de cruciale trends en ontwikkelingen en de onvermijdelijke impact op de sector en de toekomst van onze bedrijven en instellingen.

Hoe ziet het bedrijf van de toekomst er uit en wat zijn de eigenschappen van een exponentiële organisatie in de 21ste eeuw en waarom zijn deze vaak 10X sneller, beter en goedkoper?


Boek Ruud Veltenaar bij het Sprekershuys!

Ruud Veltenaar is te boeken is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys. Hij spreekt over onderwerpen als leiderschap, ondernemerschap, transformatie naar de aandienende toekomst, innovatie, trends, communicatie en media. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ruud Veltenaar boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Transformatie naar de aandienende toekomst

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Profound Purpose

Na deze lezing verandert de manier waarop je naar je leven, organisatie en werk kijkt voorgoed! Een waardevolle organisatie wordt door meer gedreven dan alleen winst en groei. Het is datgeen wat klanten en medewerkers intrinsiek motiveert. Purpose helpt mensen en organsiaties het echte doel te laten bepalen.

Het geeft je een nieuwe kijk op leiderschap en laat zien wat waarde gedreven organisaties overeen hebben.

Lezing Futurama

De lezing Futurama van Ruud is een vervolg op zijn lezing Shift Happens. In deze lezing toont hij de wereld van volgende generaties. Vreemde wetenschappen en wonderlijke doorbraakinnovaties hebben ons leven en werk radicaal veranderd en verlengd. We zijn in een volgende fase van onze beschaving beland waar autonomie en bezit is verschoven naar eco, maatschappelijk nut een norm is en waar we waardering hebben voor onze planeet.

Lezing Leiden vanuit de toekomst

In de deze lezing gaat Ruud in op het gebrek aan goed leiderschap en hoe dat ons heeft geleid naar een systeem van gecontroleerde onverantwoordelijkheid. Deze lezing biedt de Wisdom factor, een visie en een praktische methode voor de uitdaging van onze tijd. Een duidelijk kader en beproefd programma voor inspirerende leiders en change-agents uit alle sectoren, culturen en systemen. Hoe geven we leiding aan de transitie van de business, de systemen en onszelf?

Lezing Toekomst van Nederland

De Toekomst van Nederland is een compilatie van de marterlezingen & Keynotes van Ruud en gaat specifiek in op de toekomst van ons eigen land en de transformatie die Nederland ondergaat. Deze inspirerende belevenis biedt een fascinerend doorkijkje naar de toekomst die alle Nederlanders stimuleert om direct in actie te komen en een bijdrage te leveren aan de zelfredzame samenleving en duurzame economie waar ons land naar toe gaat. Het is bruisend en inspirerend en is een ode aan de innovatieve ondernemers van ons land.

Lezing Bedrijf van de toekomst

Een future fitte onderneming? Tijdens deze actiegerichte masterlezing biedt Ruud je onverwachtse inzichten van innovaties en geeft voorbeelden van wendbare organisatie die in de toekomst zelf worden gecreëerd en daarmee hun continuïteit zeker stellen.

Na zijn lezing kan je als publiek beter fris kijken en dwarsdenken. Je verlaat de zaal met een duidelijker beeld van de toekomst en jouw organisatie.

Lezing Business For Good

Een wereld creëren waar we allemaal verlangen naar hebben? Hoe doe je dat? Ruud vertelt het je in zijn inspiratie lezing. Met een concrete call to action methode en een kompas met praktische handvatten waardoor iedereen straks een bijdragen kan leveren aan een betere wereld. Dit doet Ruud aan de hand van 17 sustainable development goals. Ben jij ook in staat om financiële, sociale en ecologische meerwaarde te creëren en wat is je impact op de Genuine Progress Indicator?

Lezing Shift Happens

Shift Happens is een complicatie van alle masterlezingen die Ruud Veltenaar aanbiedt. In deze lezing gaat hij in op de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de wereld in een snelvaart trein laat transformeren naar de volgende fase in de beschaving. Het verschaft een helder en fascinerend beeld van onze toekomst en biedt concrete hoop op een betere en meer duurzame wereld.

Lezing 10x Factor

Waarom kunnen sommige organisaties en managers altijd goed presenten ook in de meest chaotische tijden en andere weer niet? Tijdens deze masterlezing onthult Ruud je het geheim van bijzondere organisaties die zelf in tijden van chaos 10x beter doen dan soortgenoten onder dezelfde omstandigheden. Het creëren van meerwaarde in de 21ste eeuw staat centraal met een hoog rendement op pech, chaos en onzekerheden.

Lezing Duurzaamheid

Ruud markeert in deze lezing het begin van een nieuw tijdperk en biedt de zaal een concrete route naar een duurzame toekomst. Iedereen is verantwoordelijk en kan meewerken aan de grote omkeer! Ruud neemt je mee in zijn verhaal en geeft inspiratie op basis van praktijk voorbeelden denk hierbij aan voorbeelden van de meest duurzame organisaties. De zaal wordt gestimuleerd om mee te werken aan een duurzame wereld en krijgt handvatten aangereikt hoe je in je eentje maar ook vooral samen het verschil kunt maken!

Lezing Disruptieve Technologie

Bij deze lezing zal het publiek zich verbazen, verwonderen en overtuigd raken dat de veranderingen in de toekomst nooit meer zo langzaam zullen gaan als dat ze nu nog doen. Het publiek krijgt een echte wow-factor mee. Tijdens deze lezing leer je over de meest disruptieve technologieën en nieuwste doorbraakinnovaties en analyseert de impact op ons leven en werk.

Wanneer heb je voor het laatst, iets voor de eerste keer gedaan?

Ruud Veltenaar: Duurzame inzetbaarheid – Volledige presentatie

Shift Happens 2030: Ruud Veltenaar at ING

...
Het was een oorverdovend mooie presentatie die mij nog lang heeft doen nadenken over maatschappelijke, zakelijke en technologische aspecten. We vergeten soms de mooie dingen, de zaken die ons uit de comfort zone halen en die ons raken. We vergeten te voelen. Dit kan Ruud losmaken in relatie tot technologische ontwikkelingen en een onzekere toekomst.Ik ben erg geschrokken van de feiten over de klimaatverandering en onze leefomgeving. Ik was ontroerd door het filmpje van de man die elke dag hetzelfde bleef doen vanuit zijn hart en zo het verschil maakte. Dit wil ik ook doen en zal ik blijven doen. Ik heb Anthony Robbins en nog enkele inspiratie sprekers gehoord. Ruud behoort zeker tot deze categorie, ‘the best’.Make it happen. YEAH! Bedankt voor je inspirerende speech Ruud!”
Joris van Daalen, SAP Nederland
...
Ik kende Ruud niet en had me vooraf niks voorgesteld van zijn presentatie bij SLIMFIT over de toekomst van het onderwijs. Vooraf was Matthieu Weggeman voor mij het absolute hoogtepunt in gastsprekersland.Data analyseren en combineren met humor, briljant! Nu ik ook Ruud in actie heb gezien en gehoord komt hij heel dichtbij Matthieu.Je elke dag niet de “wat of hoe, maar de waarom vraag” stellen is een advies die ik zeker heb meegenomen. Zijn vraag “What if you go to sleep, and don’t wake up” is confronterend, net zoals zijn motto ”wanneer heb ik voor de laatste keer, iets voor de eerste keer in mijn leven gedaan”? Waarom ga je elke dag naar je werk? Denk en handel vanuit het morele besef en passie en niet omdat het moet. Dit wil ik mijn team ook zeker meegeven!”
Hans van Zoggel, Basisschool en kindcentrum ‘t Boschveld
...
“Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eyeopener & wakeup call’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Brava!”
Ben Verwaayen, voormalig bestuursvoorzitter KPN en British Telecom
...
“Ruud is een man met een scherpe geest en het vermogen om dromen en visie te combineren tot een aannemelijke toekomst die hoop biedt op een betere wereld. Als filosoof weet Ruud duidelijk de vertaalslag te maken van economie en technologie naar de impact op de mensheid en hun welzijn. Ik heb hem aangeraden een boek te schrijven en zijn lezingen op zoveel mogelijk scholen te houden. De kinderen als gids voor hun ouders, een kenmerkende visie voor Ruud en zijn manier van kijken naar een wereld die zoekende is.”
Frits Bolkestein, voormalig staatssecretaris en minister

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.