Yuri van Geest als spreker inhuren

Yuri van Geest als spreker inhuren

Ondernemer en spreker op het gebied van visieontwikkeling, innovatie, mobiel internet en ‘Singularity’

Work is love made visible ”

Biografie

Yuri van Geest is een groots ondernemer en spreker op het gebied van innovatie, mobiel internet en ‘Singularity’. Singularity is een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën zoals ICT, biotech (DNA profiling, synthetische biologie, stamcellen), neurotech, nanotech, robots, 3D printen, artificial intelligence, nieuwe energie, brain computer interfaces en ruimtevaart. De convergentie van deze technologieën leidt tot fundamentele veranderingen in de wereld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan concrete toepassingen zoals mobiele DNA tests, de opkomst van zonne-energie, de opkomst van kunstmatige intelligentie: robots die veel werkzaamheden zullen overnemen, maar ook het aansturen van objecten in de echte of virtuele werkelijkheid door middel van hersengolven/activiteit, het uitprinten van hersenactiviteit zoals beelden uit dromen en het 3D printen van fysieke goederen en biologische organismen. 

In 2008 is Yuri actief betrokken geraakt bij Singularity. In 2010 was hij als eerste Nederlander alumnus van de Singularity University in Silicon Valley. Deze universiteit van NASA en Google, is opgericht door Ray Kurzweil, Larry Page en Peter Diamandis.

Vervolgens heeft Yuri het eerste FutureMed programma op dezelfde universiteit afgerond. Het programma legt de focus op de toekomst van de gezondheidszorg. Hij is de oprichter en momenteel de exclusieve officiële ambassadeur van de Singularity University in Nederland. Daarnaast heeft Yuri de Nederlandse Singularity blog opgestart.

Yuri is voorts lid van het Topteam Creatieve Industrie binnen het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, onder leiding van minister Verhagen. Dit betreft het Topsectorenbeleid voor innovatie en creatief leiderschap, waarbinnen Yuri de inhoud inzake Emerging Technologies voor zijn rekening neemt. Yuri is hierbij verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw en holistisch innovatieprogramma voor de gehele sector. Dit programma is op EU-niveau toonaangevend en volledig omarmd.

Yuri weet alles van mobiel internet, widgets, tablets, apps en campagnes af. Hij heeft het succesvolle Mobile Monday, Quantified Self Europe en Quantified Self Amsterdam opgericht. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter Vodafone Mobile Clicks. Dit is de grootste mobiel internet start-up competitie in de wereld. Ook is Yuri mede-oprichter van TEDx Amsterdam en is hij betrokken bij de Lean Startup beweging van Eric Ries. Hij is mede-oprichter van het eerste grote Lean Startup event in Nederland. Deze beweging bouwt voort op het denken en werken in Agile, Scrum, Service Design en Design Thinking.

Ook heeft deze grootste ondernemer in 2007 een eigen innovatiebureau, Trend8, opgezet, waarbij hij innovatieve projecten voor opdrachtgevers als Adidas Global, Samsung, Philips Global, Google, UPC, Vodafone Group en RWS uitvoert. 

Hij is de oprichter van ExOxo.co, een corporate transformation agency gebaseerd op het book Exponential Organizations. Daarnaast staat hij op de Radar List 2017 van Thinkers50, een lijst voor de meest invloedrijke auteurs van managementboeken in de wereld. 

'Yuri was gastspreker tijdens het ANVR-Congres in Abu Dhabi, waar wij met 250 reisprofessionals (directie, managers en decision makers, etc.) aanwezig waren. Inspirerend en fascinerend tegelijk om zijn bespiegelingen te horen over disruptie, exponentiële organisaties en hoe hier mee om te gaan. Zeker in de reiswereld waarin disruptie aan de orde van de dag is, zijn ondernemers en professionals in de reissector mateloos geïnteresseerd in, hoe je als “traditioneel” bedrijf met alle legacy die je hebt toch flexibel kunt zijn of worden, zodat je succesvol kunt blijven opereren in een sterk veranderende markt. Yuri’s verhaal zet je op het puntje van je stoel om maar niets te hoeven missen.' - Frank Oostdam, ANVR

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Singularity, innovatie, toekomst, technologische trends, mobiel internet, gezondheid(szorg), creatieve Industrie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Ondernemen Maatschappij Leiderschap Innovatie & Trends Technologie & ICT Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Krantenwijk en werken in de zomer op de groenteveiling in Bleiswijk. Ik was toen 15/16 jaar.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik vond de benoeming als nummer 1 ambassadeur ter wereld voor Singularity University (NASA-Google) in 2013 wel een mooi hoogtepunt. Verder organiseren en presenteren voor resp. op Carre event met o.a. mijn voorbeelden Peter Diamandis en John Hagel als tweede hoogtepunt. Binnenkort de lancering van mijn eerste boek met Peter Diamandis, Salim Ismail en Michael Malone met als thema The Exponential Organization dat dit jaar wereldwijd door Singularity University Press wordt gepubliceerd.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Hetzelfde als nu maar alles gaat nog sneller dan nu. Alle data, alle APIs, alle algoritmes staan gratis ter beschikking. Het zal dus meer gaan om het stellen van de juiste vragen, om sociale netwerken, om leren en vooral ontleren alsmede vooral om radicale creativiteit en verbeelding.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ik heb alleen bewondering voor bepaalde eigenschappen van mensen, vrijwel nooit alles van iemand aangezien het extreme talent van iemand vaak ook zijn of haar zwakte is, zakelijk en/of prive. Dat zijn Elon Musk, Peter Diamandis en Steve Jobs als ondernemers. Jared Diamond, Kevin Kelly, Vernor Vinge, Joi Ito en Nassim Taleb als denkers en visionairs.

Wat weet niemand van je?

Dat ik vroeger 7 jaar achter elkaar intensief heb gevist als jong mannetje. Goede training in doorzettingsvermogen, concentratie en reflectie blijkt achteraf.

Twitter

Boeken

Singularity 101

Singularity 101

Bestel

Exponential Organizations

Frost & Sullivan's 2014 Growth, Innovation, and Leadership Book of the...

Bestel