Ancilla van de Leest

Ancilla van de Leest (1985)

Nederlands politica, privacy expert, producer en presentatrice

Privacy ís een veiligheidsmaatregel. Zonder dit grondrecht als maatschappelijke waarde, leeft de volgende generatie niet langer in een democratie.”

Biografie

Ancilla van de Leest is publiek spreker, schrijver en tv-persoonlijkheid. Sinds 2012 spreekt zij en geeft desgevraagd haar ongezoute mening over onderwerpen als digitale rechten, privacy en burgerrechten.

Ancilla begon haar loopbaan bij digitale burgerrechten beweging Bits of Freedom. Sindsdien zet zij zich fulltime in voor verschillende initiatieven rondom deze onderwerpen. In 2016 werd zij verkozen tot lijsttrekker van de Piratenpartij. Ook was zij Lead Privacy Advisor bij dienstverlener Brunel. Momenteel is Ancilla werkzaam bij Startpage als Privacy Advisor. 

Ancilla is bekend van interviews met Trouw, NRC, Parool, Vrij Nederland, Eenvandaag, Radio 1, Pauw & Witteman en RTL late night. Ook schreef zij columns en opiniestukken die gepubliceerd zijn in de Nieuwe Revu, The Next Web, De Volkskrant, op Joop.nl en in Financieel Dagblad.

“Samen moeten we ervoor zorgen dat burgerrechten gewaarborgd blijven in een steeds meer gedigitaliseerde maatschappij. Privacy ís een veiligheidsmaatregel. Zonder dit grondrecht als maatschappelijke waarde, leeft de volgende generatie niet langer in een democratie.”

"Wij hebben Ancilla van der Leest ingezet als dagvoorzit(s)ter tijdens een Digital Security conferentie. Ancilla was erg goed voorbereid, had een klik met de sprekers en heeft de conferentie naar een hoger niveau getild. Complimenten" - iSense 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Digitale rechten, privacy, burgerrechten

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Leiderschap Technologie & ICT

Twitter

  • @ncilla RT @FTM_nl : De wet die zorgt dat bedrijven aanspraak maken op jouw financiële #data gaat door. Wij schreven er al eerder over. https://t.co…
  • @ncilla RT @lucasvanlierop : . @ncilla told us so... https://t.co/aOrITxRZfH
  • @ncilla RT @samgerrits : We hebben hopelijk allemaal de #sleepwet-petitie getekend. Maar om de één of andere reden staat dit niet op de publieke age…
  • @ncilla @GerBaron Yournewswire is vaak fake news (maar niet altijd, om het zo verwarrend mogelijk te maken)
  • @ncilla Count me in https://t.co/8UBsCElk3F

Direct boeken

Ik wil graag informatie over de tarieven en beschikbaarheid van Ancilla van de Leest

Velden met een * zijn verplichte velden

bedankt voor uw reactie

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Er is iets mis gegaan

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden
van uw bericht. Probeert u het nog eens.

probeer opnieuw