Ancilla van de Leest als spreker inhuren

Ancilla van de Leest als spreker inhuren

Nederlands politica, privacy expert, producer en presentatrice

Privacy ís een veiligheidsmaatregel. Zonder dit grondrecht als maatschappelijke waarde, leeft de volgende generatie niet langer in een democratie.”

Biografie

Ancilla van de Leest is publiek spreker, schrijver en tv-persoonlijkheid. Sinds 2012 spreekt zij en geeft desgevraagd haar ongezoute mening over onderwerpen als digitale rechten, privacy en burgerrechten.

Ancilla begon haar loopbaan bij digitale burgerrechten beweging Bits of Freedom. Sindsdien zet zij zich fulltime in voor verschillende initiatieven rondom deze onderwerpen. In 2016 werd zij verkozen tot lijsttrekker van de Piratenpartij. Ook was zij Lead Privacy Advisor bij dienstverlener Brunel. Momenteel is Ancilla werkzaam bij Startpage als Privacy Advisor. 

Ancilla is bekend van interviews met Trouw, NRC, Parool, Vrij Nederland, Eenvandaag, Radio 1, Pauw & Witteman en RTL late night. Ook schreef zij columns en opiniestukken die gepubliceerd zijn in de Nieuwe Revu, The Next Web, De Volkskrant, op Joop.nl en in Financieel Dagblad.

“Samen moeten we ervoor zorgen dat burgerrechten gewaarborgd blijven in een steeds meer gedigitaliseerde maatschappij. Privacy ís een veiligheidsmaatregel. Zonder dit grondrecht als maatschappelijke waarde, leeft de volgende generatie niet langer in een democratie.”

"Wij hebben Ancilla van der Leest ingezet als dagvoorzit(s)ter tijdens een Digital Security conferentie. Ancilla was erg goed voorbereid, had een klik met de sprekers en heeft de conferentie naar een hoger niveau getild. Complimenten" - iSense 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Digitale rechten, privacy, burgerrechten

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Leiderschap Technologie & ICT

Twitter

  • @ncilla @CommuniCadans Thnx voor het meedenken ✌️
  • @ncilla Strange world we live in. Banking loans get sold with a little help from vegans(???) https://t.co/l1wSAQBGuB
  • @ncilla Oprah says you should be more of Pirate 🤷‍♀️ https://t.co/fVMym7v97Z
  • @ncilla #waroncash maakt het wel zo makkelijk.... vroeger had je gewoon een spaarvarken https://t.co/FbhJP5UXBn
  • @ncilla “We would do it all again”. Now THAT’s how you do a divorce statement 💯 https://t.co/pGX0GloLwF