Vakgebied

Journalistiek
Actualiteiten
Spiritualiteit
Spanje
Portugal
Nieuws
Taal
Zorg

Thema's

Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap

Talen

Nederlands
Engels
Spaans

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

Jessica van Spengen is nieuwsgierig. Altijd al geweest. Daarom was het voor niemand een verrassing dat ze journalist wilde worden. Na de School voor Journalistiek begon ze bij Radio Rijnmond als verslaggever. Crossend door die stad en de regio Rijnmond deed ze verslag van alles wat er gebeurde. Vooraan staan en als eerste je vragen mogen stellen, dat vond ze mooi. Na Radio Rijnmond kwam ze bij de NOS terecht. Ook weer bij de radio, het Jeugdjournaal en bij NOSop3. En uiteindelijk werd ze correspondent Spanje/Portugal en vestigde ze zich in Madrid. Daar heeft ze verhalen mogen maken over de crisis die zoveel mensen hard raakte, over de troonwisseling en over grote gebeurtenissen, zoals de treinramp bij Santiago de Compostela, waarbij 79 mensen omkwamen. De rode draad in haar carrière is en blijft: nieuwsgierigheid. Ze krijgt met enige regelmaat te horen ‘wat vraag je veel’ Jessica zegt daarover het volgende: ‘Zelf denk ik dat de meeste mensen graag hun verhaal willen vertellen. Ze vinden het leuk dat er naar ze geluisterd wordt, dat er interesse is. Als je luistert en op het goede moment de juiste vragen stelt, leer je van anderen. Hoor je nieuwe dingen die je zelf niet wist en die je misschien weer kunt gebruiken, om zo te blijven groeien.’

Jessica van Spengen is te boeken als dagvoorzitter. Op het podium is ze als een vis in het water en door het stellen van de juiste vragen zorgt ze ervoor dat er nieuwe informatie naar boven komt. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Caminante, no hay camino, se hace camino al andar.
Schermafbeelding 2020 07 20 om 12 22 34
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer