Robin van Galen als spreker inhuren

Robin van Galen als spreker inhuren

Nederlandse waterpolocoach

Niets is onmogelijk!”

Biografie

Robin van Galen is een Nederlandse waterpolocoach en waterpolospeler. Robin nam als coach eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 2008. Hij begeleidde het Nederlandse damesteam naar de Olympische titel. Na de Olympische Spelen kreeg hij uit handen van Erica Terpstra de medaille voor beste Nederlandse coach op de Olympische Spelen. Zilver en brons waren voor Jacco Verhaeren en Marc Lammers. Met het Nederlanse mannenteam liep Robin plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 ternauwernood mis.

Van Galen is onder andere coach geweest bij HZC De Robben en GZC Donk. Ook was Robin technisch-directeur/coach bij het Utrechtse UZSC en momenteel is hij bondscoach van het nationale herenteam. In 2008 werd Van Galen verkozen tot sportcoach van het jaar in Nederland. Hij is getrouwd met oud-waterpolointernational Marjan op den Velde en samen hebben ze 2 kinderen. 

Omdat hij op jonge leeftijd ernstig geblesseerd raakte aan zijn schouder kon hij Olympische roem als speler snel vergeten. Elk nadeel heeft zijn voordeel is een bekende uitspraak die ook voor hem opging. Robin merkte dat hij talent had voor het coachen en training geven. In 1988 begon hij zijn carrière als jeugdtrainer in Rotterdam, niet wetende dat hij twintig jaar later het absolute hoogtepunt uit zijn loopbaan en dat uit de vaderlands waterpologeschiedenis zou meemaken als coach.

Graag komt Robin bij u langs om te vertellen wat hij geleerd heeft van deze 'once in a lifetime experience'. Wellicht kan hij u en uw medewerkers een paar procent extra motiveren en inspireren waardoor uw mensen ook beter gaan samenwerken, zodat ze samen met u voor goud gaan!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Topsport

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Sport Bedrijfsleven & Management Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Krantenbezorger.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Olympisch goud 2008 waterpolo dames.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Nog steeds waterpolo coach.

Voor wie heb je grote bewondering?

Topcoaches zoals Hiddink, Lammers en Gerbrands.

Wat weet niemand van je?

Ik heb verder geen geheimen :)

Twitter