Blog stagiaires Rachel & Amber

Maartje Ijzerman
Door Maartje
04 juni
Amber en Rachel stagiaires bij Sprekershuys

Stagiaires Rachel en Amber zijn alweer op de helft van hun stage! In deze blog vertellen ze zelf wie ze zijn en hoe ze het vinden bij het Sprekershuys.

Wie ben je?

Rachel: Mijn naam is Rachel Koetsier en ik ben sinds februari werkzaam bij het Sprekershuys als officemanagement stagiaire. Ik ben 22 jaar oud en volg de opleiding Officemanagement aan Hogeschool Schoevers in Utrecht. Ik woon nog bij mijn ouders en 3 zusjes in Woerden. Ik vind het leuk om te sporten, houd van reizen, mode en lekker eten & drinken.

Amber: Mijn naam is Amber de Wilde en ik ben 18 jaar oud. Momenteel volg ik de Management/directiesecretaresse opleiding aan Schoevers. Na mijn sollicitatiegesprek wist ik het meteen, hier wil ik mijn stage gaan lopen!!

Wat doe je zo al bij het Sprekershuys?

Rachel: Ik voer de administratieve werkzaamheden uit, verwerk aanvragen, maak voorstellen, organiseer, ondersteun waar nodig is en ga binnenkort ook aan de slag met HR-werkzaamheden. Iets waar ik na deze opleiding meer mee wil gaan doen!

Amber: De afdeling die ik ga ondersteunen is het secretariaat. Dit doen wij dus samen, we zitten toevallig ook bij elkaar op school. Werkzaamheden die ik verricht zijn voornamelijk: telefoneren, sprekers aanvragen verwerken, mail bijhouden en offertes opmaken. Daarnaast mag ik ook helpen met het organiseren van bijeenkomsten dit is iets wat ik erg leuk vind!

Hoe gaat het tot nu toe?

Rachel: De evenementenbranche was helemaal nieuw voor mij. Ik vind het leuk dat ik hier in een korte tijd veel van heb mogen meemaken, en veel heb mogen leren. Mijn stage verloopt goed en ik heb het erg naar mijn zin.

Amber: De werkdagen bij het Sprekershuys vliegen voorbij. Dit komt voornamelijk doordat er een fijne sfeer is op het kantoor. Binnen het kantoor is er een echt workhard & playhard mentaliteit, wat mij erg aanspreekt. Mijn stage vind ik tot nu toe erg leuk en leerzaam! Ik ben erg blij dat ik voor deze stage heb gekozen en dat ik deel mag uitmaken van dit leuke, jonge en hardwerkende team!

Wat zou je nog graag willen leren?

Rachel: Naast mijn officemanagement- werkzaamheden wil ik mij graag meer verdiepen in HR-werkzaamheden. Ik denk dat dit het werk nog uitdagender/afwisselender maakt.

Amber: In deze periode dat ik stage loop, heb ik al veel stof vanuit school in praktijk kunnen brengen. Zo heb ik mogen ervaren hoe het is om een bijeenkomst te organiseren. In theorie gaat dit altijd geheel volgens plan, maar in praktijk is het toch een heleboel meer geregel dan ik had verwacht. Immers loopt niet altijd alles volgens het schema, maar dat is ook wel weer leuk zo blijft het een uitdaging. Wat ik nog zou willen leren bij het Sprekershuys, is de stof van het vak HRM in praktijk brengen.