Dag van de Muziek

Daniëlle profiel
Door Daniëlle
01 oktober
Dag van muziek

Deze talenten zetten versterken hun verhaal door de kracht van muziek.

Dag van de Muziek

De Dag van de Muziek wordt elk jaar op 1 oktober gevierd en is er om de samenleving te blijven stimuleren muziek te maken. Deze dag is in het leven geroepen door de Internationale Muziekraad en was een initiatief van Yehudi Menuhin; een Amerikaans/Brits violist en dirigent. Volgens hem is muziek een vorm van communicatie en niet gebonden aan grenzen, volk, geloof of ras.

De volgende huysgenoten zetten de kracht van muziek in om hun verhaal te versterken.

Iris Hond

Iris hond is opgeleid tot concertpianiste en kreeg haar eerste platencontract nog voordat ze haar masterdiploma haalde. Na jaren van CD producties en internationale klassieke concerten besloot ze met iets nieuws te beginnen. In 2016 bracht ze ‘Dear World’ uit, een album met haar eigen verhalende composities. Ook gaf ze concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Iris Hond.

Ali Bouali

Ali Bouali, ook wel bekend als Ali B is een Nederlandse rapper en cabaretier. Zijn grootste hits zijn: "Rampeneren", "Leipe mocro flavour", "Ik ben je zat" en zijn grote doorbraak was met het nummer 1 ‘hit Wat zou je doen’ met Marco Borsato. Gedurende zijn carrière werkt(e) hij onder meer met Akon, Nino, Yes-R, Ziggi, Baas B, The Opposites, Brutus, Brownie Dutch, Lange Frans, Kleine Viezerik, The Partysquad en Fresku. Ali is platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainment bedrijf ‘SPEC Entertainment’.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Ali Bouali.

Kasper van Kooten

Kasper van Kooten is een bekende acteur en cabaretier. Hij was jarenlang in theaters te zien en als acteur op televisie. Ook maakt Kasper muziek, zijn bekendste hits zijn: Mooie blouse, Zusje en Old Times. Verder bracht hij Nederlandstalige albums uit en drumde hij bij Acda en de Munnik, en niet te vergeten; hij ontving in 2004 een Zilveren Harp.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Kasper van Kooten.

Typhoon (Glenn de Randamie)

Typhoon is rapper, schrijver, muzikant en performer. Op zijn 15e begon hij met zijn rapcarrière. Drie jaar later verschenen zijn eerste eigen nummers op het verzamelalbum Vet verse flows, met de tracks Het doek valt en Alea Iacta est. In 2007 bracht Typhoon zijn eerste album Tussen licht en lucht uit. In de inspirational speech gaat hij samen met het publiek in op thema’s als leiderschap, samenwerken, groei, vertrouwen, menselijkheid en de kracht van vele ritmes in één geluid.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Typhoon.

Henk Westbroek

Henk Westbroek richtte in 1978 de band Het Goede Doel op samen met Henk Temming. Deze band heeft van hem een bekende Nederlander gemaakt. Een succesvol optreden in het radioprogramma VARA’s Popkrant in 1981 levert Henk een baan op als presentator op Radio 3. In 1983 scoort Het Goede Doel hits als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ en ontvangt de band een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp. Door zijn werk bij de VARAradio groeit de bekendheid van Henk Westbroek. In 1991 komt Het Goede Doel ten een einde door een meningsverschil tussen Temming en Westbroek waarna Westbroek solo verder gaat.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Henk Westbroek.

Thomas van Luyn

Thomas van Luyn is cabaretier, muzikant en tv-maker. Samen met Mike Boddé vormen ze de cabaretgroep Ajuinen & Look. Wanneer Mike Boddé tijdelijk wegvalt, is het moment daar om een echte keuze te maken. Het theater en de televisie worden de thuisbasis van Thomas. In 2015 bracht hij een single uit namelijk: Smaakvol Avondje Uit.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Thomas van Luyn.