Damloop by Night: Sprekershuys rent mee voor Right to Play!

Maartje Ijzerman
Door Maartje
26 september
Stacey Rookhuizen spreker bij Sprekershuys

Stacey Rookhuizen richtte op 16-jarige leeftijd het platenlabel Stacey Records op om vers muzikaal talent een podium te bieden. Nu, 15 jaar later, is ze nog steeds creatief ondernemers en landelijk bekend door haar rol als jurylid in de RTL4 talentenjacht X-factor en presentatrice van onder andere Project Catwalk. Mensen wakker schudden en motiveren een nieuwe, soms gewaagde stap te nemen is haar grote passie. Niets is onmogelijk. De afgelopen jaren heeft Stacey zich verder ontwikkeld als creatief ondernemer. Stacey is in the huren als dagvoorzitter, maar ook als spreker. Daarnaast geeft ze de workshop ‘Bombilate Bootcamp’: iedereen is creatief!’

''Creativiteit is voor mij als ondernemer én spreker het uitgangspunt.''

Wat is voor jou het leukste aan jouw vak als spreker en dagvoorzitter?
Mensen een spreekwoordelijke schop onder hun ehh.. Billen geven! Gasten motiveren die sprong te wagen die ze al heel lang willen, maar nooit eerder durfden. Als dagvoorzitter vind ik humor erg belangrijk. Vrolijk en energiek dat randje af en toe opzoeken, is ook een hobby van me.

Wat is jouw missie?
Zoveel mensen zijn ontevreden over het werk dat ze dag in dag uit doen. Terwijl dezelfde mensen vaak heel goed weten wat ze wél zouden willen… Het is me een aantal keer gelukt mensen te laten kiezen voor hun droom, veelal om zelfstandig ondernemer te worden. Dat voelt als een euforie. Al zet ik 4% van de aanwezigen aan het denken over hun (werkende) leven, dat stemt mij al vrolijk. Er is veel meer mogelijk dan men vaak denkt.

Wie is je grote voorbeeld?
Poeh, een echt voorbeeld heb ik niet geloof ik. Wel een aantal helden zoals Michael Jackson, leeftijdsgenoot Jesse Klaver (je kan zeggen wat je wil, maar spreken kan hij!) en Linda de Mol. Ha, serieus. Als iemand perfectionistisch is als het op voorbereiding aankomt, is zij het. Als ik mag optreden als dagvoorzitter weet ik van de hoed en de rand; voorbereiding is alles.

Wat is het belang van creativiteit?
In mijn 2017-lezing gaat een groot stuk over dit onderwerp. Ik vraag dan of mensen willen gaan staan, die zichzelf creatief noemen. Inderdaad, het grootste gedeelte blijft zitten. Dan vraag ik ze te denken aan een gele olifant met roze sokken en het hoofd van Trump erop. Jep, die zien ze allemaal wel. Dát is de basis van creativiteit, leg ik dan uit. Dingen zien die er niet zijn. Creativiteit is voor mij als ondernemer én spreker het uitgangspunt.