Damloop by Night: Sprekershuys rent mee voor Right to Play!

Maartje Ijzerman
Door Maartje
21 september

Zaterdag 16 september was het zover: de Damloop by Night en Sprekershuys rende mee voor Right To Play!

Verbinder Anouk:

“Na een aantal maanden van trainen (voor de één iets wat intensiever dan de ander;) moest het vandaag dan echt gaan gebeuren: acht kilometer rennen voor het goede doel Right To Play. We liepen mee met een team van vijf waaronder vier verbinders: Maartje IJzerman, Crijn Janssen, Lisanne Wolterink, ikzelf. Wij werden versterkt door dagvoorzitter en spreker Lars Sorensen!

Ik had nog nooit vijf kilometer aan één stuk hardgelopen, laat staan deelnemen aan een hardloopwedstrijd, maar voor alles een eerste keer! We hadden een aantal keer met elkaar gelopen en daarnaast had iedereen voor zich getraind. Door mijn vakantie, die er tussendoor kwam, was dat ‘voor zich trainen’ er een klein beetje bij ingeschoten. Desalniettemin verschenen we allemaal met volle moed bij de start van de Damloop by Night.

We werden ontvangen door Right To Play, kregen onze startnummers en nu iedereen nog fris en fruitig was werd er natuurlijk nog even een teamfoto gemaakt. Daarna gingen we op weg naar de start. Daar werden we ingedeeld in het rode startvak wat inhield dat we als tweede vak van start gingen. Toen het startsein gegeven werd, gingen we ervoor. De hele route was versierd met lichtjes en op veel verschillende plaatsen hadden mensen muziekinstallaties neergezet; het was één groot feest in Zaandam!

Mijn teamleden liepen wat sneller, maar na 6 kilometer had ik wel het vertrouwen het ook te gaan halen en dat is ook gelukt en zelfs zonder te stoppen! We waren allemaal binnen de aangegeven tijd over de finish.. En daarna? Daarna was het natuurlijk tijd voor een ‘healthy’ avondsnack en wel van de… MC Donalds! Zo gezegd zo gedaan en onder het genot van frietjes, MC Nuggets, Coca Cola lights en MC Flurries werd de afspraak gemaakt volgend jaar weer mee te doen.

Dank voor de mooie avond en tot volgend jaar!”

Sprekershuys steunt Right to Play. Right To Play zorgt voor een veilige plek waar kinderen spelenderwijs belangrijke waarden en vaardigheden leren, kennis opdoen en biedt hen langs die weg een kans op een betere toekomst. Daarnaast zijn sport en spel effectieve instrumenten om maatschappelijke doelen te realiseren.