Een interview met huysgenoot Jaap Mackaay

Maartje Ijzerman
Door Maartje
01 mei
Jaap Mackaay nu inhuren als spreker bij Sprekershuys

Jaap is gastspreker op congressen en geeft lezingen over de werking en invloed van ons (onderbewuste) brein. Zijn specialisme is breincoaching, maar ook verandermanagement, projectmanagement, servicemanagement, lijnmanagement, leidinggeven en leiderschap.

"Ik raak geïnspireerd door de persoonlijke groei, ontwikkeling en gezondheid van mensen"

Wie is Jaap Mackaay?

Ik ben Jaap Mackaay (1964), 3 kinderen en ik woon in Ruurlo. Ik ben werkzaam als zelfstandig neurocoach. Na een mooi carrière bij de politie en de provinciale overheid heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In diverse uitvoerende en leidinggevende posities zag ik mensen worstelen met o.a. samenwerken, leidinggeven, omgaan met verwachtingen (van anderen), resultaten halen, gezondheid en… zichzelf. Wat mij vooral opviel was dat mensen meestal niet gehinderd werden door gebrek aan opleiding en capaciteiten, maar door eigen – onbewust belemmerende – overtuigingen die ze tijdens hun leven hebben opgebouwd. Sinds 2008 ben ik me om die reden volledig gaan richten op het domein waar deze ‘stoorzenders’ zich bevinden: het onderbewuste deel van ons brein. Nu help ik mensen vanuit mijn praktijk met neuro coaching (groeien) op basis van vooruitstrevende neurowetenschappelijke inzichten over de werking van het brein.

Wat zijn je toekomstplannen?

Lekker doorgaan met het uitbouwen van mijn bedrijf! In de praktijk op 3 fronten:

– Lezingen verzorgen

– Het geven van ervaringsseminars

– Individuele begeleiding van mensen (particulier en in bedrijf)

Ben je tevreden met het verloop van je carrière tot nu toe?

Zeker. De opgedane kennis en ervaring in diverse branches en in de diverse functies komen in mijn huidige werk goed van pas. Ik spreek de taal van de werkvloer, het management, de ondernemer en van de hulpverlener. Dit voelen klanten bij het aangaan en opbouwen van de samenwerking.

Waarom moeten bedrijven jou boeken als spreker?

Om te horen hoe je recentelijke neurowetenschappelijke inzichten rondom de werking van ons – onbewuste – brein (en dus over het gedrag, presteren en last but not least de gezondheid van mensen) toepasbaar kan maken in de bedrijfsvoering en daarmee de effectiviteit vergroot en veel kosten bespaart. Thema’s hierbij zijn vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, Leiderschapsontwikkeling en verzuimmanagement.

Door wie of wat raak je geïnspireerd?

Door het kunnen bijdragen aan persoonlijke groei, ontwikkeling en gezondheid van mensen.

Geschreven door Jaap Mackaay