Inspirator van transformatie | Interview Ruud Veltenaar

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Ruud Veltenaar aan het spreken bewegend met handen in zwart pak

Huysgenoot Ruud Veltenaar verzorgt als inspirator van transformatie interactieve masterlezingen, keynotes en colleges voor leiders, ondernemers en professionals over de hele wereld. Zijn positieve combinatie van een heldere visie en concrete, inspirerende actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk. De persoonlijke reacties van deelnemers zijn vaak hartverwarmend en bewijzen dat Ruud als geen ander zijn publiek weet te raken en inspireren. Met ruim 250 inspirimenten per jaar en een gemiddelde beoordeling van 9+ voor inhoud en performance, behoort Ruud tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt.

''Over tien jaar is iedereen trendwatcher.''

HOE ZOU JE JEZELF BESCHRIJVEN IN ÉÉN ZIN?
Hoe zou ik mezelf in één zin beschrijven? Qua werk ben ik een inspirator van transformatie en als mens ben ik een gepassioneerd mens dat graag andere stimuleert om het verschil te maken.

WAAR LIGT JOUW KRACHT?
Ik denk dat ik het vermogen heb om, zowel in het hoofd als in het hart te komen van mensen, waardoor ik ze in beweging krijg.

WANNEER STOND JE VOOR HET EERST OP HET PODIUM?
Toen ik vijf jaar was stond ik voor het eerst op het podium om een speech te houden voor ons afscheid als klas aan mevrouw de Jong, want daar moesten we allemaal afscheid van nemen als peuters omdat we naar de middelbare school gingen.

Professioneel was het voor de eerste keer toen ik mijn eerste eigen bedrijf startte. Ik had een imago opgebouwd in de pers als een soort Europese IBM watcher en heb ik in de Sonesta koepel in Amsterdam het eerste grote verhaal mogen houden over de toekomst van IBM.

HOE ZIET JOUW VAKGEBIED ER OVER 10 JAAR UIT?
Over tien jaar is iedereen trendwatcher. Waarom denk ik dat?
Als ik zo om mij heen kijk is elke werkloze óf coach óf trendwatcher geworden, want er schijnen in Nederland honderden trendwatchers te zijn die allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Dus als we dat extrapoleren dan zijn er over tien jaar twee miljoen trendwatchers die allemaal hetzelfde verhaal vertellen. En een paar die een ander verhaal vertellen. Ik hoop heel erg dat ik behoor tot die paar.

HEB JE VOORBEREIDINGSRITUELEN?
Geen enkele. Ik ben niet superstitious, ik heb geen bijgeloof, ik heb geen ritueel. Het enige dat ik wel altijd bij me draag is een amulet uit Bali.