Inspirerende lezing over kantelpunten; Erik de Vlieger!

Maartje Ijzerman
Door Maartje
24 november
Erik de Vlieger

Erik de Vlieger, een flamboyante ondernemer. Een man met een kleurrijk verleden en een prachtig heden. Een authentiek persoon die de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten. Erik heeft in verschillende industrieën zowel een aantal bedrijven opgezet als overgenomen. Hij lanceerde begin 2014 de website 'UwGeldwinkel', en heeft recent het culturele bedrijventerrein de 'Nieuwe Energie' in Haarlem overgenomen. Voorts schrijft hij columns voor Quote, nieuws.nl, thepostonline en is mede-eigenaar van een middelgroot mediabedrijf.

Een man die zijn leven leeft!

‘Dames en heren goedenavond! Het wordt een reis, een reis door mijn leven waarin ik kantelpunten ken die mijn leven keer op keer drastisch hebben veranderd. Het waren kiezelsteentjes die uiteindelijk rotsblokken bleken te zijn, maar ik wist het niet…’

De zaal hangt aan zijn lippen, het is naast een ondernemer een echte storyteller. Gedurende het verhaal is het spannend… Wat gaat er nu weer komen? Want Erik streeft in zijn leven altijd naar meer, dat vertelt hij ook aan de vastgoedondernemers in het mooie Noorden; Groningen.

Een persoonlijke lezing van een ondernemer die staat als een huys!
Erik: “Ik zat in een negatieve spiraal in mijn eigen gevangenis!”

Erik vertelt over kantelpunten waaronder ‘24 uur met’ met Wilfried de Jong, waarin hij later op de televisie een grauwe man zag, een man die hij niet wilde zijn! Erik heeft zijn leven radicaal veranderd, disciplinair! Hij is weer keihard gaan ondernemen, doet weer grote deals in o.a. Haarlem, Amsterdam en Portugal. Maar, hij heeft wel geleerd van de afgelopen periode en hij let op!

Een vraag uit de zaal: ‘Ben jij nog steeds dat lefgozertje dat je was toen je 14 was?’ Erik: ‘Dat klopt, dat lefgozertje moet ik zo nu en dan controleren maar dank voor het compliment!’

Erik is een echte Nederlander, die het fiscaal wel eens ruig heeft gespeeld maar eerlijk, altijd eerlijk. Hij werkt voor zijn kinderen en is geen schilder maar een kunstenaar. Hij schrijft, maar is geen dichter. Een gevallen man die uit de Quote gegooid is en weer als enige terug gekomen is. Een man die zijn leven leeft!