Maak kennis met… Verbinder Chloe

Maartje Ijzerman
Door Maartje
30 april
chloe  verbinder bij Sprekershuys

'Na het afronden van mijn mode studie wilde ik meer leren!'

Volledige naam: Chloé Martens

Woonplaats: Utrecht in het o zo mooie Lombok.

Geboortedatum: 27-02-1992

Lengte: 1,72m

Kleur ogen: Groen met daarin ook een heel klein beetje blauw en bruine streepjes.

Huisdier: Een hond, die ik heb achtergelaten bij mijn ouders. Maar met heel veel plezier pas ik wel met regelmaat op en komt ze logeren bij mij thuis.

Lievelingsdier: Pinguins! Ze zijn zo heerlijk lomp en hier kan ik uren naar kijken.

Wilde vroeger worden: Prinses en ranger (de arme diertjes in Afrika redden).

Favoriete vakantieland: Teveel om op te noemen. Ik vind het vooral erg leuk om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe steden te bezoeken en te verdwalen op boerenland weggetjes of in de smalle straten van een stad. Ik hoop dat de volgende bestemming Bali wordt.

Favorite keuken: Aziatisch by far! Mijn vader komt uit Indonesië en is geboren op Sumatra. Mijn oma maakte bij elke familiegelegenheid de beste indische rijsttafels. Het is dus met de paplepel ingegoten.

Favoriete stad: Utrecht, maar mijn grote droom is wel om ooit nog naar Parijs te verhuizen. Dus eigenlijk Utrecht en Parijs.

Met wie zou je een dag willen ruilen: Ik zou wel een dagje willen ruilen met Floortje Dessing. Heerlijk om betaald de wereld over te gaan.

Wat staat er nog op je bucketlist: Oeii! Lastige vraag. Nog heel veel! Maar voor nu wil ik mijn motorrijbewijs gaan halen. Ik ben van plan dit volgend voorjaar te gaan doen.

Wil je nog meer weten?

Tja waar zou ik beginnen? Ik begin maar bij de algemene dingen. Ik ben dus Chloé. Ik ben geboren in het ziekenhuis St. Antonius in Nieuwegein (waar ik stiekem wel van baal want had graag Utrecht op mijn paspoort willen hebben staan). Op 27 februari 1992 kwam ik op de wereld. Mijn moeder was enorm blij want na twee jongens had ze dan eindelijk een meisje. Of mijn twee oudere broers zo blij waren met een huilbaby in huis? Dat waarschijnlijk wat minder. Maar inmiddels ben ik ook tante van een klein neefje en nichtje en zijn ze maar al te blij met een jongere zus die met regelmaat kan oppassen!

Ik ben opgegroeid in Houten maar op mijn 18e wilde ik gauw dit vinex dorp verlaten en trok ik naar de stad. Met mijn 18 jaar ging ik in Amsterdam wonen. Als een guppie in de grote vijver had ik het idee dat ik verdronk in Amsterdam. Daarom ben ik toch maar weer snel teruggegaan naar het veilige nest in Houten. Twee jaar later op mijn 20e was ik er opnieuw klaar voor en ging ik in Utrecht wonen. Ik studeerde op dat moment nog mode maar kwam tijdens deze studie erachter dat ik modewereld toch niet zo leuk vond als ik van te voren had gedacht. Ook ik was namelijk zo tiener meisje beïnvloedt door The Hills. Desalniettemin is mode nog steeds een hobby van mij. Uren kan ik verdwalen op Pinterest om inspiratie op te doen, op de Zalando site of in de stad. Mijn bankrekening vindt mijn liefde voor mode een stukje minder leuk maar ze zeggen wel eens, een shopverslaving is goedkoper dan de psycholoog;)!.

Na het afronden van mijn mode studie wilde ik meer leren! Daarom heb ik ervoor gekozen om door te studeren en ben ik Visual Art and Design management aan de kunstacademie in Utrecht gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik heel veel geleerd en kreeg ik vakken als marketing, design management, design thinking, conceptontwikkeling, etc. Wat ik tot nu toe allemaal goed heb kunnen gebruiken. Tijdens deze studie ontstond ook mijn interesse in evenementen. Na veel commentaar van mijn docenten ben ik toch de kant van de evenementen opgegaan. Ik dacht, ik bepaal zelf wel wat bij mij past! Na een aantal stages te hebben gelopen in de eventbranche en als freelance eventmanager aan de slag te zijn geweest kwam het Sprekershuys op mijn pad. Inmiddels zit ik hier een paar weken en verbind ik met heel veel plezier de juiste spreker of dagvoorzitter aan jouw evenement!