Sprekersdag G14 – Talk Irene Koel

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Irene poserend in groene blouse bij grijze achtergrond

''Een vlag op een drol, blijft een drol..''

Irene Koel over haar lezing: “Voor een zaal in het Chassé-theater vol eventmanagers mocht ik een pleidooi houden voor innovatie en creativiteit. Wat een feest. Gigantisch groot scherm waar de natuurfoto’s echt prachtig op uit kwamen: dat was mooi om voor te staan. Er is een samenvattend filmpje van gemaakt, want ik ging natuurlijk over de gestelde tijd van 12 minuten. Kun je hier terugkijken! En ja, ik moet weer afvallen. En ja, alle klassiekers (voor wie mij kennen) komen voorbij, maar weet: veel mensen kennen ze nog niet. Die one-liners en korte metafoor-verhaaltjes blijven dan toch haken en achteraf, soms weken, maanden, ja zelfs jaren er na, krijg ik nog te horen: “Ik kon je verhaal de volgende dag ook aan collega’s uitleggen en ik heb het opgenomen in mijn repertoire.” En dat is natuurlijk de bedoeling! Gelukkig komen er door de jaren heen weer nieuwe verhaaltjes bij, dat dan weer wel.

Waarom die pleidooi voor creativiteit? Het is in deze transformatie tijd heel hard nodig dat mensen hun eigen creatieve bron weten te vinden, te voeden en in te zetten. Daar wordt de wereld echt een stuk beter van. Daarom gaat het me ook zo aan het hart en blijf ik keer op keer met vol enthousiasme mijn verhaaltjes doen. In de hoop dat mensen inderdaad vanuit die 100ste vis kunnen gaan denken en vechten voor hun authentiek, origineel, met liefde en aandacht gemaakt concept op welk front dan ook.”

Irene Koel, begonnen als reclame-maker, verzon ooit met haar team de Hamsterweken voor Albert Heijn. Daarna is ze overgestapt naar business development en innovatie. Als spreker gebruikt ze haar ervaringen en heeft ze een jukebox vol aan verhalen waarmee ze inspireert, enthousiasmeert en het publiek met praktische tips & tricks naar huis laat gaan. Zij schakelt tussen visie en handel, tussen nu en morgen. Met als doel om bedrijven, organisatie en mensen energie te geven en te helpen bij transformatie.

In maart 2017 organiseerde het Genootschap voor Eventmanagers samen met G14 een sprekersdag. Verschillende sprekersbureaus werden uitgedaagd het podium te vullen met inspirerende sprekers. Ook het Sprekershuys was hierbij! Drie van onze huysgenoten, Bas Hoogland, Christian Kromme en Irene Koel gaven die dag een inspirerende lezing in een TedEx-achtige setting.Geschreven door Anouk Bienefelt