Succesvol Jezelf

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Pauline van Aken poserend in grijze blazer leunend tegen boom

We zitten teveel in ons hoofd, en verliezen daardoor geregeld het contact met ons gevoelsleven… kortom, met ons hart!

Succesvol

Wanneer kunnen we succesvol onszelf zijn? Simpel toch?… wanneer we volledig in contact zijn met ons gevoelsleven, ons hart. Pas dan kunnen we authentiek overkomen en onmetelijk krachtig zijn, ook vanuit onze innerlijke kwetsbaarheid. Is die ‘contact-sleutel’ voor het behalen van succes werkelijk zo simpel? Nee, helaas voor de meesten van ons niet.

Weet dat het merendeel van de mensen namelijk vandaag de dag, in deze maatschappij waarin we leven, niet volledig in contact kunnen of willen zijn met zichzelf. Volledig in contact betekent namelijk dat je iedere dag heel veel aandacht besteedt aan je gevoelswereld. Dat je zowel privé als in je werkende leven gemakkelijk kunt schakelen van hoofd naar de rest van je lichaam. Het betekent dat je ervaart dat je meer bent dan je gedachten alleen en durft te spreken vanuit je hart.

Velen van ons herkennen zich in het volgende: het combineren van werk/carrière en gezin is niet niks, multi-tasken is ons niet vreemd, we houden teveel ballen in de lucht, we nemen teveel hooi op onze vork en ervaren daardoor meer stress.
 “We moeten, willen en verwachten teveel van onszelf”, hoor ik vaak in mijn trainingen en tijdens lezingen… en daar zit het ‘m nou net! We zitten teveel in ons hoofd, en verliezen daardoor geregeld het contact met ons gevoelsleven… kortom, met ons hart! Wanneer we te lang in ons hoofd blijven zitten door drukte, zorgen en stress, komen de signalen van moeheid en onrust. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er veel mensen uitgeput zijn, het overzicht kwijtraken of erger nog… een burn out hebben, met alle gevolgen van dien op mentaal, fysiek en emotioneel vlak.

Waar gaat het nu in feite om? Gewoon… weer leren voelen en al je zintuigen leren openzetten. Leren schakelen van hoofd naar hart. Stap voor stap je controle leren loslaten en leren de regisseur te worden over jouw leven vanuit het vertrouwen in jezelf. Dat betekent van denken naar doen en vooral hierbij ervaren wat iets met je doet. Op die manier ervaar je namelijk sneller wat je wél of níet fijn vindt en waar je grenzen en behoeften liggen. En je ervaart ook beter in je gehele systeem, dus in je hoofd en hart, wát belangrijk is om te blijven doen en wát belangrijk is om los te laten, omdat iets niet bij je past of niet goed voor je is. Succesvol Jezelf zijn betekent dat je weer gaat zien hoe waardevol je bent en dat je van grote betekenis bent voor jezelf en jouw omgeving.

Wil jij ook de regisseur worden van jouzelf en je boodschap, kijk dan eens op:
www.BenJijBoeiend.nl Kom je ook op do 6 oktober voor slechts een prijs van €75,- pp.?

Geschreven door: Pauline van Aken