Tedtalk van MiER

Maartje Ijzerman
Door Maartje
21 februari
MiEr nu te huren als Sprekers bij sprekershuys

'Nu je er toch bent, Maak er wat van!'

TedXDenHelder met MiER

De organisatie van TedXDenHelder vroeg Michel en Erik oftewel MiER om mee te denken over een TedX bijeenkomst. Aangezien het format vrij helder is; super inspirerende sprekers die allemaal binnen 20 minuten een talk houden. Lijkt het als snel of daar niet zoveel te doen is. Aan en afkondigen en dat is het dan wel zo ongeveer.

Toch bleek hun samenwerking een schot in de roos. Die dag hebben ze er voor gezorgd dat na elke talk de zaal even gereset werd. Sommige verhalen waren zo persoonlijk en indrukwekkend, dat mensen dat echt moeten even verwerken. Andere verhalen zijn dan weer ongelooflijk interessant en daarvan wil je weten of en hoe je dat kan toepassen.

Reagerend op die energie en in een heel directe en open sfeer hebben zij er die dag voor gezorgd dat iedereen maximaal tot zijn recht kwam en de zaal volledig aangesloten.

Als kers op de appelmoes mochten zij zelf ook nog een Tedtalk geven. Waarin ze lieten zien hoe ze vanuit eigen ervaring als improvisatiecabaretiers hun eigen superheldermodel hebben geformuleerd. Hoe ga je van angst naar liefde? Wat kun je doen om ipv vechten, vluchten en bevriezen te gaan naar Communiceren, Accepteren en Samenwerken.

Dit sloot zo mooi aan bij alle talks die al geweest waren en nog moesten komen, dat de verbinding tussen de organisatie, de bezoekers en hen echt niet beter kon worden.

Na afloop kregen ze dan ook van TedXDenHelder te horen dat ze nooit meer TedX organiseren zonder hen.

Wil je meer weten over MiER als sprekers?