“The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Ben sprekend met een microfoon in de ene hand en een iPad in de andere. Achter hem zijn andere mensen te zien

Al jaren is Ben een gepassioneerde en humoristische spreker. Hij spreekt onder andere over innovatie in het digitale tijdperk, mobiele ontwikkelingen, online marketing, innovatieve organisatieculturen en nieuwe (online) verdienmodellen. Velen kennen Ben ook van zijn schaatscarrière. Dit verwerkt hij ook in zijn lezing door het publiek mee te nemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied.

10 vragen aan huysgenoot Ben van der Burg!

Wat is voor jou het mooiste aan het vak als spreker?
Voelen dat er met tientallen of honderden mensen in een zaal een dialoog ontstaat.

Wat is jouw missie?
Mensen inspireren over de digitale wereld.

Waar wordt in jouw branche over gesproken in 2018?
Lag de focus jarenlang op de positieve mogelijkheden die de digitalisering met zich meebracht. In 2018 gaan we het steeds meer hebben over de negatieve consequenties van de digitalisering. Dat begint namelijk nu al: wat doen we met privacy, transparantie, cybersecurity. Deze thema’s zetten zich door naar een breder publiek.

Hoe bereid jij je voor op een optreden?
Zoals een sporter zijn wedstrijd vooraf visualiseert, visualiseer ik het optreden. Ik houd me super rustig en concentreer me diep voor dat moment dat je voor de groep komt te staan.

Wat is je leukste optreden tot dusver?
Ik had ooit een zaal met allemaal grijze mannen die achteroverleunend met hun handen over elkaar me aankeken met een houding van: kom maar op. Als je ze dan meekrijgt, is mooi. Leuk is het als een zaal direct meedoet en meedenkt.

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Heb ik niet, omdat het grote voorbeeld Nelson Mandela geen super goede vader was. Iedereen heeft zijn briljantie en zijn verbeterpunten. Alhoewel ik Barack Obama wel heel erg bewonder, totdat ook een zwakheid van hem openbaar wordt, dat niet strookt met mijn persoonlijke waarden.

Favoriete quote en waarom?
The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence, van Charles Bukowski. Goed omdat je naar mijn idee altijd vragen moet blijven stellen, nooit iets voor waar aan moeten nemen, nooit op je lauweren moet rusten.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?
Heb je even? Laat ik nu zeggen: ‘Man’s search for meaning,’ van Viktor Frankl, want dat boek heb ik net herlezen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Wandelen in het bos en lezen.

Belangrijke les of tip voor onze lezers:
Denk niet in goed of fout. Denk aan het avontuur dat je met elkaar aangaat.