Van 75 Landal- parken naar twee huisjes!

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Bas Hoogland glimlachend buiten

Bas vertelt geen theoretisch verhaal uit een managementboekje, maar een inspiratievol, bevlogen, succesvol en praktijkgericht verhaal uit het hart, voor bedrijven die echt werk willen maken van klantvriendelijkheid.

“Aardig zijn kost niks. Alles wat leuk is kost geen moeite. Be different!”

Wat is voor jou het leukste aan jouw vak als spreker?
Het leuke is dat het geen vak is maar een hobby! Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van veel bedrijven en kun je je expertise en ervaring hier in stoppen. Waar ik vooral energie van krijg zijn lachende gezichten in de zaal, bezoekers die je aandachtig ziet luisteren en knikken. Contact maken en ‘zien’ dat je verhaal ‘binnenkomt’.

Wat is jouw missie?
Mijn intentie is om mensen te inspireren en aan het denken te zetten. De steen in het water te zijn. Als in een zaal van 100 gasten iedereen één advies/tip van mij overneemt, verandert er toch weer iets… En als het bedrijf of de organisatie i.s.m. De Hostmanship Groep, ook nog een structureel overkoepelend programma opstelt om ‘Klantgerichtheid’ onder een mooie paraplu te borgen, ben ik helemaal blij.

Wat vind je het allerleukst om te doen binnen je vak?
Ik vind een voorgesprek altijd erg leuk. Hieruit proef je wat de problematiek of uitdaging is van diegenen die mij uitnodigen. Laatst duurde dit wel 3 uur. Ik werd helemaal ondergedompeld en we hadden een geweldig diep gesprek. Erg leuk! ook vind ik interactie prettig. Zo vertel ik mijn verhaal ook geregeld in kleine groepen van bv 12-20 personen. Gedurende de ‘workshop’ is er veel discussie en kun je nóg meer voorbeelden geven uit de praktijk.

Hoe zou je omschreven willen worden door je klanten?
Waar ik energie van krijg is als men zegt: “mooi verhaal”.”inspirerend”, ‘” passie” en “bevlogen” Het allermooiste compliment wat ik kreeg was van een directeur die mij hoorde spreken op een congres en mij een half jaar later vroeg om voor z’n eigen bedrijf te komen spreken. Hij had één van mijn adviezen in de praktijk gebracht en z’n hele bedrijf was positief gekanteld!

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
Bij voorkeur wakker worden zonder wekker, goeie espresso,beetje rond ons unieke vakwerkhuis klooien, met de hond op pad hier in de bossen, praatje met onze gasten, wijntje bij het eten en..o ja….af en toe een spreekbeurt. Het moet vooral geen werk worden anders wordt het een bandje. Ik wil bij alles wat ik doe de passie voelen!