Voorstelblog Lani Visser

Daniëlle profiel
Door Daniëlle
16 oktober
IMG 3740

Lani loopt sinds september stage bij het Sprekershuys. Wie is Lani en hoe vindt ze haar stage? Je leest het hier.

Mijn naam is Lani Visser, en ik loop sinds september stage bij het Sprekershuys als marketing stagiair.

Ik volg de opleiding Journalistiek en Marketing aan de MBO Utrecht. Deze opleiding ben ik gaan volgen omdat ik in eerste instantie iets wilde gaan doen met schrijven. De reden dat schrijven mij leuk leek is omdat ik in mijn jeugd erg veel boeken las. Dat begon eigenlijk omdat ik vroeger niet heel goed was in lezen. Samen met mijn moeder hadden we dan een afspraak gemaakt dat ik een stukje voorlas uit mijn boekje en zij uit haar boek, dat deden we dan elke avond. Het lijkt mij leuk om mensen ook zo mee te kunnen nemen in een verhaal.

De opleiding is grotendeels gericht op marketing en daarom sluit mijn stage bij het Sprekershuys goed aan. Bij het Sprekershuys loop ik vijf dagen per week stage. Tijdens mijn stage hoop ik de dingen zoals blogs en mooie teksten te kunnen schrijven. Daarbij kunnen de dingen die ik op school heb geleerd zoals een mooie zinsopbouw maken en een goede verhaallijn schrijven helpen. De taken die ik nu doe bij het Sprekershuys zijn onder andere blogs schrijven, aanvragen verwerken, sprekersprofielen bijhouden, de chat beantwoorden en ondersteunen waar nodig.

Stage lopen is voor mij een grote verandering aangezien ik van school thuis (door corona) opeens naar vijf volle dagen naar kantoor ging. Dat betekende dat ik vroeg moest opstaan, en pas laat thuis was. In het begin was dat enorm wennen. Bij het Sprekershuys wil ik graag nog beter leren schrijven en kijken hoe het is om een baan van negen tot half zes te hebben.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan sporten in de sportschool, dat vind ik 's avonds een goede afsluiting van mijn dag. Voor de rest leuke dingen doen zoals uit eten met vrienden of gezellig ergens een drankje doen. Ook vind ik uitgaan erg leuk, we hebben een leuke vriendengroep waarmee we dat vaak doen maar dat is door corona nu natuurlijk wat minder geworden. Toch doen we nog steeds soms samen (op een kleinere schaal) nog steeds gezellig een drankje samen. Op zaterdag en zondag werk ik bij de Albert Heijn, ik kan daar vaak werken met mijn beste vriendin en dat zorgt vaak voor gezelligheid;).

Thuiswerken

Door corona en de nieuwe strengere maatregelen werken de meeste stagiaires vanuit huis. Het thuiswerken gaat voor mij heel goed, thuis, soms zelfs lekker warm voor de openhaard. De dagen worden ook kouder en daarom is het fijn dat ik nu niet zo lang meer hoef te reizen. Verder ben ik een groot fan van muziek artiesten zoals Halsey en Little mix. Ik ga ook graag naar concerten, vooral van mijn favorieten artiesten. Ik sta dan het liefst ergens vooraan om zo dichtbij mogelijk te komen, wat me tot nu toe wel goed gelukt is.

Onverwachts feitje

Iets wat mensen van mij niet verwachten is dat ik een grote fan ben van Harry Potter (maar dan ook echt groot;)). Vroeger voor het slapen gaan las mijn moeder altijd een stukje voor uit het boek, totdat we door alle boeken heen waren. Als we dan een boek uithadden gingen we de film kijken. Toen we alle boeken en films gezien hadden, zijn we naar de filmstudio’s geweest in Londen én zijn we naar de Universal Studio’s in Hollywood geweest tijdens onze roadtrip in Amerika. En nu nog steeds ben ik een groot fan.