Voorstelblog Mark Pecqueur

Maartje

Mobiliteit heeft ons ongekende mogelijkheden gegeven

Wie is Mark?

Mark Pecqueur is een rare wetenschapper die zowat alles in vraag durft te stellen als het gaat over energie en mobiliteit. Als het technologisch kan, waarom doen we het dan niet?

Waarom sta je graag op het podium?

Ik hou ervan mensen te zien groeien en beter worden. Als vader van 8 kinderen ben ik altijd gebeten geweest mensen iets te kunnen leren dat hen echt bijblijft voor het leven. Als docent aan de Thomas More hogeschool heb ik ervaren dat de band die je kan opbouwen met je studenten vaak een band voor het leven is. Met die spirit stap in het podium op. Ik wil het verschil maken en kan er dan ook enorm van genieten dat mensen me zelfs jaren later terug aanspreken met hun specifieke vragen rond mobiliteit en energie.

Waarom vind je mobiliteit, energie, waterstof technologie en automotive interessant?

Vroeger leefden we rond de kerktoren. 50 km verder betekende een dag stappen. Zelfs te paard was je vlot 3 tot 4 uur onderweg. Nu reizen we van Noord naar Zuid Europa in 3 tot 4 uur. Mobiliteit heeft ons ongekende mogelijkheden gegeven. We staan nu voor de deur van nog betere mobiliteit zonder emissies. Daarin speelt waterstof een belangrijk rol. Zelf heb ik al meer dan 20 jaar ervaring in waterstof en ben dus wat blij te zien dan er nu zelfs vliegtuigen op waterstof aankomen die ons tegen meer dan 9.000 km/uur de wereld rondvliegen en dat allemaal zonder emissies.

Waarvoor kan je klant jou boeken?

Voor een inkijk in de wereld van morgen. Dit kan zowel voor een keynote voor een groot publiek, zowel digitaal als on stage, of een sessie binnen het bedrijf om de eigen mogelijkheden voor de toekomst te ontdekken. Eens ontdekt kunnen we de klant verder helpen in het uitwerken van het plan tot een realistisch geheel en een eventuele praktische uitrol ervan.

Welke grote veranderingen gaan er de komende 5 jaar plaatsvinden?

De enige echte verandering die heel de wereld zal omgooien is autonome mobiliteit in zijn breedste vorm, van de weg tot de luchtvaart.

Waar ben je het liefst in je vrije tijd mee bezig?

Met de primitiefste vorm van mobiliteit: onze paarden.

Dilemma’s

België of China?

India! Waarom? India zal tegen 2035 de belangrijkste economie van de wereld worden.

Waterstof of benzine?

Vloeibare waterstof. Geen emissies met een aanvaardbare energiedichtheid.

Spreken of lesgeven?

Door spreken kennis overdragen is eigenlijk een vorm van les geven. Ik geef nooit les, ik doe aan infotainment.

Nederlands of Engels?

Nederlands in de lage landen en Engels voor de wereld

Zaterdag of zondag?

Geef me de zaterdag maar dan heb ik de zondag erna nog.

Wil je meer weten over Mark? Bekijk hier zijn sprekersprofiel!