Wereldmileudag | Blog

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Zakken met plastic

Wij hebben veel verschillende huysgenoten die leerzame en interessante lezingen kunnen geven over alles omtrent het onderwerp milieu.

Vandaag is het Wereldmilieudag!

Over de hele wereld worden vandaag activiteiten georganiseerd om iedereen weer een beetje bewuster te maken van hoe belangrijk het milieu is. Maar vooral ook om de mensheid ervan bewust te maken dat het goed omgaan met het milieu ervoor zorgt dat de wereld een mooie leefbare plek blijft voor ons en onze kinderen! Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. Elk jaar vindt de viering in een andere stad plaats en ruim 100 landen over de hele wereld vieren het mee. Maar niet alleen vandaag is het milieu een hot topic. Ook bij veel bedrijven en zakelijke events is milieu, duurzaamheid en klimaatverandering een veelbesproken onderwerp.

Organiseer je een event over deze thema’s? Laat het Sprekershuys meedenken. Wij hebben veel verschillende huysgenoten die leerzame en interessante lezingen kunnen geven over alles omtrent het onderwerp milieu. Denk bijvoorbeeld aan de volgende sprekers of neem contact met ons op!

Talitha Muusse

Talitha Muusse is ondernemer en gangmaker achter een tal van maatschappelijke initiatieven. Talitha adviseert bedrijven over duurzaamheid, generaties, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven die young professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. Tenslotte is Talitha een energieke spreker en dagvoorzitter op evenementen en congressen met pit rondom inhoudelijke thema’s als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap.

Meer lezen over Talitha Muusse?

Ynzo van Zanten

Duurzaamheid is niet alleen een uitdaging, het is een enorme kans – ook voor ondernemers. De succesvolle ondernemer van de toekomst ziet dat duurzaamheid multidimensionaal is. In het ‘nieuwe ondernemen’ gaat het om een gezonde combinatie van korte én lange termijn denken: nú laagdrempelige acties maar ook een krachtige visie voor de toekomst die zelfs kan leiden tot het omgooien van gehele bedrijfsprocessen.

Ynzo kreeg de inspiratie om duurzaam te gaan ondernemen op wereldreis tijdens zijn sabbatical. Een jonge Britse man vertelde Ynzo dat hij voor, het destijds nog kleine bedrijf, Innocent Drinks werkte. Hierdoor raakte Ynzo zo geïnspireerd dat hij een goede vriend van hem belde en zei: ‘Dit moeten wij ook in Nederland gaan lanceren’. Inmiddels is Ynzo Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely.

Meer lezen over Ynzo van Zanten?

Merijn Tinga

Merijn Tinga zet zich in tegen plastic vervuiling door opvallende innovatieve en positieve campagnes. Hij combineert recordpogingen en expedities op surfboards gemaakt van plastic zwerfafval met creatieve juridische instrumenten, confrontaties met bedrijfsleven en beleidsmakers.

Één van zijn innovatieve en positieve acties, is zijn nieuwe documentaire genaamd ‘De Plastic Paradox’ waar hij van La Havre naar Scheveningen surft en onderweg plastic ruimt. De documentaire ging 24 mei 2019 in première in Pathé Den Haag. Benieuwd naar zijn documentaire? Op Eerste Pinksterdag (aanstaande zondag 9 juni) wordt zijn documentaire uitgezonden op National Geographic om 21:00 uur.