“Wie bang is krijgt ook klappen!” In gesprek met huysgenoot Marc de Hond!

Maartje Ijzerman
Door Maartje
03 oktober

Marc is een inspirerend spreker. Hij vertelt bevlogen en vol humor over zijn loopbaan, die hem bracht van succesvol internetondernemer tot radio dj, tv-presentator en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij schreef het boek ‘KRACHT’ over hoe zijn leven veranderde nadat hij een dwarslaesie kreeg. Die periode leerde hem omgaan met verandering en het accepteren van tegenslag.

In gesprek met Marc de Hond

Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Hij draagt zijn bevlogenheid graag over aan zijn publiek. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor om het te bereiken: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Huysgenoot Marc de Hond staat momenteel in de theaters met zijn show: “Wie bang is krijgt ook klappen” Absoluut een aanrader, we gingen in gesprek met Marc!

Wat is voor jou het leukste aan jouw vak als spreker?
Het was voor mij altijd een droom om het podium op te gaan. Lang over gefantaseerd, nooit gedurfd. Totdat ik gevraagd werd een TedTalk te doen over mijn dwarslaesie. Ik kwam er achter dat ik het ontzettend leuk vond om op te treden, en dat het publiek mijn verhalen waardeert. Na afloop word ik door mensen gefeliciteerd alsof ik jarig ben. Op die manier zorgt mijn werk ervoor dat het elke dag een feestje is.

Wat is jouw missie?
Veel mensen zijn bang voor verandering. Dat was ik vroeger zelf ook. Totdat verandering mij overkwam en ik ontdekte dat ik daar veel beter mee kon omgaan dan ik ooit vermoed heb. Dat zelfvertrouwen gun ik iedereen! Het gaat niet om de situatie waarin je verkeert, maar de manier waarop je kiest daar mee om te gaan.

Wie is je grote voorbeeld of voor wie heb je grote bewondering?
Mijn Opa Sam was mijn grootste inspiratiebron. Hij was verzetsheld in de Tweede Wereldoorlog. Daarom gaat mijn tweede theaterprogramma over hem.

Hoe bereid je, je voor op een optreden?
Een goed voorgesprek; kijken op welke manier mijn eigen verhaal raakvlakken heeft met het bedrijf waar ik gevraagd ben om op te treden. Ik vind het leuk om veel te improviseren zodat elk optreden weer anders wordt.

Favoriete quote?
Mijn Opa Sam zei altijd: “Wie bang is, krijgt ook klappen”.

Boek Marc de Hond nu als spreker, dagvoorzitter, panellid of presentator voor je evenement!