Wie is huysgenoot Ruud Hendriks?

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Ruud Hendriks poserend in pak bij zwarte achtergrond

Ruud Hendriks is een innovator pur sang; co-founder van Startupbootcamp Global, een accelerator die in 14 landen jaarlijks 200 startende ondernemingen intensief begeleidt en mede-oprichter van Innoleaps dat corporates helpt te innoveren en groeien als een startup. Ruud is mede oprichter van ruim 400 bedrijven.

''Het bouwen van bedrijven is voor ons een passie. Net zoals dat het woord werk eigenlijk nooit valt bij ons.''


Wie is Ruud Hendriks?
Ik ben één van de grondleggers van de commerciële radio en tv in Nederland. Ik heb aan de wieg gestaan van RTL Nederland en Sky Radio. Tevens ben ik co-founder van Startupbootcamp, een accelerator die jaarlijks in 9 landen, 140 startende ondernemingen intensief begeleidt.
Daarnaast ben ik medeoprichter van Innoleaps, een zusterbedrijf van Startupbootcamp dat grote bedrijven als Philips, Vodafone en ING helpt met innoveren.
Ik ben lid van de Raad van Advies van BSUR (reclamebureau), de Raad van Toezicht van het Frans Hals Museum en tv-producent Tuvalu. Eens in de week presenteer ik ‘Zakendoen met Ruud Hendriks’ voor BNR Nieuwsradio en ik schrijf een maandelijkse column voor Emerce. Daarnaast spreek
ik regelmatig op evenementen over innovatie, media en ondernemen.

Hoe kijk je naar het verloop van je carrière tot nu toe?
Ik heb unieke hoogtepunten mee gemaakt zoals de start van RTL4 en de beursgang van Endemol, waar ik 8 jaar in de Raad van Bestuur zat. Maar de ondergang van ‘Sport 7’ was een absoluut dieptepunt waar ik gelukkig veel van geleerd heb. Die lessen pas ik nog dagelijks toe.

Wat zijn je doelen , waar zie je jezelf over 5 jaar?
Zakelijk gezien wil ik van Startupbootcamp en Innoleaps grote internationale spelers maken zonder dat ze net zo traag en bureaucratisch worden als sommige van onze klanten.
Privé wil ik vooral dat alles lekker doorloopt. Ik heb een geweldige vrouw die zelf ook onderneemt. We zijn beide niet van plan er ooit mee te stoppen. Het bouwen van bedrijven is voor ons een passie. Net zoals dat het woord werk eigenlijk nooit valt bij ons.

Hoe bereid je je voor op een optreden?
Gedegen. Ik lees alles wat er over een onderwerp en de doelgroep te achterhalen is. Het spreken of voorzitten zelf is het makkelijkst, dat heb ik honderden keren gedaan. Ik besteed wel veel tijd aan de logistiek. Hoe ga je om met parallel sessies en hoe komen mensen goed op het podium. De voorbereiding is het cruciale onderdeel waar echt alles mee staat of valt.
To be continued..

Geschreven door huysgenoot Ruud Hendriks