Floris Venneman als spreker inhuren

Floris Venneman als spreker inhuren

Ondernemer, Inspiratie en Business Model Strateeg.

Waar we ons het meest aan ergeren zijn de kansen die we niet durfden te grijpen.”

Biografie

Floris Venneman (1986) was er al vroeg bij, op zijn 14e startte hij, vanuit de middelbare schoolklas, samen met een compagnon zijn eerste bedrijf en stortte zich vol in de wereld van ondernemerschap en online business. Dat dit de basis zou zijn voor een interessante en succesvolle ondernemerscarrière wist hij toen nog niet.

Deze ras-ondernemer heeft meegebouwd aan verschillende ondernemingen in de rol van co-founder. Altijd met de verantwoordelijkheden op het gebied van business modellen, commercie en innovatie. Een verbinder en ideeënmachine pur sang. In 2011 benoemd als een van de 25 meest veelbelovende jonge ondernemers door het ondernemersmagazine Sprout.

In 2014 nam hij, geheel tegen alle marktontwikkelingen in, een grote woonwinkel over, met als doel deze traditionele retailer om te turnen tot een toekomstbestendige onderneming. Helaas kwam aan dit woonwinkel avontuur een abrupt einde. Een uitdagende en leerzame tijd, met waardevolle ervaringen die hij graag deelt.

Venneman is inmiddels weer mede-eigenaar van Bureauvijftig, waarmee hij zich vol richt op het grijpen van kansen die de oudere consument op dit moment biedt. Daarnaast is hij als adviseur bij veel ondernemingen betrokken om mee te denken aan de strategie voor de toekomst. Verder participeert hij nog in een start-up in zijn geliefde Aix-en-Provence en in een online wooninspiratie platform met grote ambities.

Verder is hij inmiddels een veel gevraagd spreker, lid van het Ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio en regelmatig sparringpartner voor ondernemers.

In de lezingen en sessies van Floris staan ondernemerschap en een scherpe blik naar de toekomst centraal. Met een flinke dosis energie en passie weet hij zijn publiek te enthousiasmeren. Door zichzelf open op te stellen, zijn eigen mislukkingen en fouten openhartig te delen maken zijn verhalen altijd spot-on en direct toepasbaar. Floris neemt de stap naar vernieuwing en denkt niet in beperkingen! Hij laat zien dat er veel kansen liggen en maakt bedrijven klaar voor de toekomst.

Thema’s
-Ondernemerschap
-Business modellen
-Online en offline verbinden
-(De toekomst van) Retail
-Personal Branding/Business Model You
-Corporate innovation
-Innovatie in het MKB
-Leren van fouten

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

(Jong)ondernemerschap, nieuwe media, online- offline, business modellen, innovatie, branding en marketing, retail, ambities en dromen verwezenlijken, MKB, corporate innovation, E-commerce & sales, opzetten van je eigen bedrijf, falen en wat je hiervan leert, netwerken.

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Innovatie & Trends Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Auto ontwerper en daarna al vrij snel ondernemer (vanaf mijn 14e).

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Cliché maar waar: ik vind het geweldig dat ik bijna elke dag leuke en boeiende dingen mag doen, met leuke en interessante mensen en dat op hele leuke en bijzondere plekken.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De wereld verandert in een enorm hoog tempo. Dus hoe deze eruit zien over 10 jaar is moeilijk te zeggen. Een aantal trends zetten natuurlijk flink door: we organiseren werk flexibeler, we gaan meer en meer van bezit naar gebruik. Dit heeft onvermijdelijk invloed op hoe we geld verdienen en waarde creëren. Het wordt nooit meer zoals het was, als je nu niet verandert is de kans groot dat je er over 10 jaar zeker niet meer bent. Kortom: ben je een giraffe of een dodo? Evolueer je mee of laat je je “opeten”.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ik heb grote bewondering voor iedereen die zijn dromen najaagt. Of dit nu is in loondienst of als ondernemer. Of dit nu internationaal is of dichtbij huis. In elke lezing die ik geef haal ik één of meerdere voorbeelden aan waar ik enorme bewondering voor heb.

Wat weet niemand van je?

Dat ik helemaal idolaat ben van Laura Pausini en graag keihard en vloeiend haar Italiaanse liedjes meezing. En dat terwijl ik geen woord Italiaans versta en/of spreek.

Twitter

Publicaties

  • Online en Offline Marketing Kunnen Niet Zonder Elkaar (FAS 24 augustus 2012) - MediaCT - E-commerce specialist
    Bekijk publicatie
  • Robert Benninga in gesprek met Floris Venneman - Mindpower
    Bekijk publicatie