Harry Piekema als spreker inhuren

Harry Piekema als spreker inhuren

Acteur, regisseur, communicatie trainer

Zin hebben is zin geven.”

– Harry Piekema

Biografie

Als acteur en regisseur werkt Harry al sinds 1981 in theater, film en tv. Daarnaast ontwikkelde hij zich als communicatie trainer met als specialiteit persoonlijke effectiviteit en non-verbale communicatie. Landelijke bekendheid kwam onverwacht toen hij het lead character werd in de succesvolle Albert Heijn tv campagne. Humor is een rode draad in zijn werk en levensvisie. Zijn veelzijdigheid op het gebied van communicatie is minder bekend. Hij geeft lezingen over de impact van persoonlijke kwaliteiten en imago, begeleidt management teams en geeft persoonlijke coaching. 

Na het voltooien van zijn studie drama aan de HKU Utrecht in 1981 begon Harry gelijk te werken aan een voorstelling. In vijf jaar werd het duo Hamm & Hoppa (samen met Genio de Groot) een begrip met een theatervorm die nog niet eerder in Nederland te zien was: theaterclownerie voor volwassenen. Vanaf 1986 werkte hij in vele uiteenlopende producties die meerdere theater-disciplines met elkaar vermengden. Muziektheater, teksttheater, jeugdtheater, danstheater, een periode waarin hij alle mogelijkheden van het vak uitprobeerde.

In 1993 begon hij een drie-jarige studie aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie om meer te weten te komen over de diepere drijfveren, motivaties en blokkades van het menselijke gedrag. De inzichten die hij opdeed verdiepten niet alleen zijn acteren maar leidden ook tot een nieuw werkveld, dat van communicatie training. Harry werkte als trainingsacteur en later als communicatie trainer in verschillende velden. Meerdere jaren in trainingen Gender Diversiteit bij banken, advocatuur en universiteiten (ism met Asccher/van Iren), en leiderschap programma's bij DSM voor Rotterdam School of Management (ism Paul Kerr en Barbara Banda), naast vele eenmalige opdrachten in uiteenlopende bedrijven. Het Regiemodel verbond daarin vaak theater en training.

Vanaf 1996 tot nu heeft Harry altijd de verschillende werelden van theater/film/tv en training gecombineerd en elkaar laten inspireren. Toen hij in 2014 stopte met de succesvolle AH reclame campagne om andere projecten te kunnen doen, volgden er een solo in het theater, film rollen, en speelde hij een extreem rechts politicus bij het Noord Nederlands Toneel (Borgen marathon 9 uur). Lezingen en dagvoorzitterschappen kwamen erbij, en workshops voor acteurs in de Chubbuck Techniek in buitenland en daarna in Nederland, door hem opgezet. 

Volledige omschrijving

Profiel

Talen

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Performer Panellid

Onderwerpen

Bedrijfsleven & Management Bedrijfsleven Cabaret & Entertainment Leiderschap Kunst & Cultuur Motivatie & Inspiratie Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Snackbar Hakze die baktze. De lekkerste frieten, kroketten zelf gemaakt, salades, the works.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Een vol Carré met Borgen: 9 uur theater, én werken met Kermit de kikker in LA.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Het theater is herontdekt als de plek waar je niet virtueel maar live meegenomen wordt in een verhaal. Persoonlijke coaching tbv inclusief leiderschap is standaard voor CEO's en politici. Mijn eigen masterclass in humor en tragedie is te verkrijgen via My Masterclass.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die zichzelf blijft onder moeilijke omstandigheden.

Wat weet niemand van je?

Dat ik vroeger stotterde.