Vakgebied

Muziek
Lifestyle
Eigenheid
Het inslaan van een nieuwe weg

Thema's

Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 7.500

Biografie

Biografie

Iris Hond verovert de harten van het publiek met haar optredens. De vorm van het optreden kan heel divers zijn en moet kloppen bij het evenement en het doel. Dat kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines. Uiteraard deelt ze graag ook haar eigen bijzondere muziek, waarmee ze iets unieks naar het event brengt. Ook combinaties met andere artiesten zijn zeker bespreekbaar.

Concertpianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CDproducties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘Dear World’, dat in september 2016 is uitgebracht. De carrière van concertpianiste Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar masterdiploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca. Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste. Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen. Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in de Ziggodome en samenwerkingen met bijvoorbeeld Ali B. Ook is Iris Hond een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste in het AVRO programma ‘De Tiende Van Tijl’, zit regelmatig aan tafel bij DWDD, en is talentcoach bij het programma SUPERKIDS op RTL4.

Iris Hond is te boeken als spreker en kan beeldend vertellen over de stukken die zij speelt. Ze geeft lezingen over onderwerpen als creativiteit, eigenheid en het inslaan van een nieuwe web. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Dear world
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer