Iris Hond als spreker inhuren

Iris Hond als spreker inhuren (1987)

Artiest, pianiste & spreker

Dear world”

Biografie

Iris Hond verovert op evenementen de harten van het publiek met haar optredens. De vorm van het optreden kan heel divers zijn en moet kloppen bij het evenement en het doel. Dat kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines. En uiteraard deelt ze graag ook haar eigen bijzondere muziek, waarmee ze iets unieks naar het event brengt. Ook combinaties met andere artiesten zijn zeker bespreekbaar.

Concertpianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CD-producties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘Dear World’, dat in september 2016 is uitgebracht.

De carrière van concertpianiste Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar master-diploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca. Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste.

Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in de Ziggodome, en samenwerkingen met bijvoorbeeld Ali B. Ook is Iris Hond een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste in het AVRO programma ‘De Tiende Van Tijl’, zit regelmatig aan tafel bij DWDD, en is talent coach bij het programma SUPERKIDS op RTL4.

De bijdrage van Iris aan uw evenement kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines. En uiteraard deelt ze graag ook haar eigen bijzondere muziek, waarmee ze iets unieks naar het event brengt. Ook Iris Hond boeken in combinaties met andere artiesten is zeker bespreekbaar.

Iris Hond is ook een begenadigd spreker. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid, en het inslaan van een nieuwe weg. Zij spreekt graag op uw event, al dan niet gelardeerd met passende muziek

“Iris heeft ons een ongelofelijk mooie avond gegeven. Ze maakte indruk met waanzinnig mooie stukken van Chopin, Rachmaninov en eigentijdse muziek, gecombineerd met haar mooie stem en prachtige verhalen uit haar leven. Iris is in staat om een groep mensen mee te nemen naar een andere wereld waarbij iedereen ‘stil valt’. Met alles wat ze heeft bereikt in combinatie met haar bescheiden attitude dwingt ze groot respect af.”

 

Fotografie: Rahi Rezvani

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Muziek, creativiteit, lifestyle, eigenheid, het inslaan van een nieuwe weg

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €5000,-

In te huren als

Spreker Performer

Onderwerpen

Cabaret & Entertainment Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie Kunst & Cultuur