Vakgebied

Ondernemerschap
Politiek
Amerika
Cultuur
Geschiedenis

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Business & Management
Bestuur, Beleid & Politiek
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Michiel Vos is oorspronkelijk advocaat, maar besloot het roer om te gooien en journalist te worden. Dat begon in 2000 met een stage bij Max Westerman tijdens de presidentsverkiezingen van Amerika. Van 2004 tot 2015 was hij wekelijks te beluisteren als Amerika-correspondent in het programma Ruuddewild.nl. Ook is hij als correspondent werkzaam voor de VRT (Nederlandstalige openbare omroep voor radio en televisie in België), Eén Vandaag (NPO 1) en Goedemorgen Nederland (KRO, Radio 1). In 2006 heeft hij voor het laatste seizoen Barend & Van Dorp bij Talpa enkele malen opgetreden als Amerika-correspondent. Voor de VPRO is hij presentator van speciale filmavonden op Nederland 3. Daarnaast is hij sinds 2016 een van de vaste gasten in het praatprogramma RTL Late Night. Als spreker en dagvoorzitter deelt hij zijn expertise op het gebied van business, management, beleid, politiek, cultuur en de Amerikaanse verkiezingen.


Amerika

Michiel woont inmiddels tien jaar in Amerika en laat het land zien door zijn eigen ogen. In 2014 kwam de VPRO met de televisiedocumentaire My America. Hij toont de wereld van de rijken en invloedrijken, zoals zijn eigen Amerikaanse familie, maar ook het land van de straatarmen, voor wie de spreekwoordelijke Amerikaanse droom maar al te vaak een nachtmerrie blijkt te zijn. Hij plaatst zodoende het Amerika van de superrijke "1%" tegenover dat van de arme, of verarmde "99%", en constateert dat hij zich als 'jochie uit Groningen' ongemakkelijk voelt bij de uitersten van deze welvaartskloof. Daarnaast neemt hij met regelmaat deel aan politieke panels vanaf de NASDAQ effectenbeurs op Times Square.


Documentairemaker

Michiel is documentairemaker bij het Amerikaanse HBO samen met zijn vrouw Alexandra Pelosi. Ze maakten samen de HBO documentaires: The Trials of Ted Haggard, over de gevallen dominee en evangelical leader uit Colorado en Right America Feeling Wronged.


Boek Michiel Vos bij het Sprekershuys!

Michiel Vos is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys. Hij behandelt onderwerpen als business, management, beleid, politiek, cultuur en de Amerikaanse verkiezingen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Michiel Vos boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Michiel Vos is te boeken als spreker en dagvoorzitter
Dagvoorzitter Michiel Vos is te boeken bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer