Blog Leen Zevenbergen

Maartje Ijzerman
Door Maartje
14 april
Leen Zevenbergen inhuren als spreker bij Sprekershuys

Leen Zevenbergen (54 jaar) is ondernemer, adviseur en auteur van managementboeken. Ook treedt hij regelmatig op als spreker om het publiek te boeien met verhalen over ondernemerschap, passie, innovatie en duurzaamheid.

Lezing Leen Zevenbergen

Deze keer spreekt Leen Zevenbergen voor een organisatie werkzaam in de zorgsector, een sector die zich kenmerkt door vele veranderingen. Er wordt veel gevraagd van de medewerkers, qua inzet en flexibiliteit. Aan Leen de taak om veranderingsprocessen een plaats te geven in de maatschappelijke context en tevens de medewerkers te inspireren om proactief om te gaan met veranderingen.

Carrièrepad

De carrière van Leen Zevenbergen begint als accountant in een corporate omgeving, maar al snel blijkt dat hiërarchie en vaste regels niet aan hem zijn besteed. Hij kiest op al jonge leeftijd zijn eigen pad en is dat altijd blijven doen. Spannend? Jazeker, maar met enorm veel voldoening en plezier. Nog steeds ziet Leen het oprichten van ondernemingen als zijn echte passie en dan vooral in combinatie met het leveren van een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij door bedrijf en medewerkers.

De mensen in de zorg werken dagelijks met veel passie, vaak zelfs met meer passie dan medewerkers in grote, logge bedrijven. Hoge mate van betrokkenheid kan ook leiden tot frustratie, neem dan zelf verantwoordelijkheid voor het tot stand brengen van veranderingen. Met veel anekdotes weet Leen het publiek te boeien en regelmatig klinkt er gelach uit de zaal wanneer een herkenbare situatie wordt beschreven.
Het gaat in de zorg onder meer over zelfsturende teams, hetgeen Leen vertaalt in een grote mate van zelfstandigheid die de medewerkers zich eigen moeten maken. Durf anders te denken en blijf plezier maken. Laat je passie zien en deel deze met volle overgave met de omgeving. Een onderneming of organisatie moet sprankelen en het zijn de mensen die dit kunnen veroorzaken.

De samenvatting van de lezing is deze kernzin:
Zorg dat je een waardevolle bijdrage levert, dit geldt voor je persoonlijke leven, je rol in het bedrijf en je maatschappelijke verantwoordelijkheid. Durf anders te denken en maak plezier!

Quote:

Don’t try to be succesful, try to be of value!

Quote van de opdrachtgever:

Leen heeft op een aansprekende en inspirerende manier de weerstand tegen veranderingen enorm verlaagd. Na de lezing zijn we in kleine workshops aan de slag gegaan met alle medewerkers.