De Dag van de Stagiair!

Daniëlle profiel
Door Daniëlle
26 mei
Insta algemeen 1

Vandaag is het de Dag van de Stagiair!

De Dag van de Stagiair!

Naast de harde kern van vaste medewerkers, zijn ook de stagiairs bij het Sprekershuys onmisbaar! Zij ondersteunen in diverse werkzaamheden en op verschillende afdelingen. Van communicatie, tot marketing. Van officemanagement tot aan webdesign. In deze blog zetten wij onze stagiairs in de spotlights.

Owen Wolvers | Stagiair webdesign

Mijn naam is Owen Wolvers, ik ben 19 jaar, kom uit Alphen aan den Rijn en studeer momenteel interactief webdesign in Utrecht. Sinds begin februari (2020) loop ik stage bij het Sprekershuys waar ik me bezighoud met het bouwen van websites voor onze sprekers en het monteren van video’s.

Mijn stage bij het Sprekershuys ervaar ik tot nu toe als zeer prettig. De sfeer is fijn (waardoor ik goed kan werken), de mensen zijn open en collegiaal en daarnaast heb ik genoeg werkzaamheden die relevant zijn voor mijn studie. In één van de eerste weken hebben we met het hele team kibbeling gegeten aan de eettafel. Ik weet nog dat ik me hierdoor heel erg thuis voelde, omdat dit een vertrouwde sfeer met zich meebracht.

Ook het werken vanuit huis verloopt heel soepel. Zo bellen we van tijd tot tijd om bepaalde werkzaamheden te bespreken. Toen ik jarig kreeg ik een kaartje per post van het hele team. Al met al ben ik erg te spreken over mijn huidige stagebedrijf en daarom zal ik zeer waarschijnlijk mijn tweede stage ook hier lopen.

Sophie van der Grijn | Stagiaire grafisch vormgever

Hoi! Mijn naam is Sophie van der Grijn, ik ben 19 jaar en ik ben stagiaire grafische vormgeving en design bij het Sprekershuys. Ik zit in mijn 3e leerjaar van Grafische Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Dit is de eerste stage die ik loop en het Sprekershuys geeft mij een goede eerste indruk van het drukke bedrijfsleven.

Ik vind het erg leuk om bij het Sprekershuys stage te lopen, omdat ze je niet zo zeer behandelen als ‘de stagiaire’ die alle overgebleven klusjes op moet lossen. Integendeel zelfs! Vanaf de eerste stageweek kreeg ik het gevoel dat net zo volwaardig ben in het Sprekershuys-team, als de vaste werknemers. En dat gevoel heb ik nog steeds.

Ook vind ik het erg tof dat alles wat ik ontwerp wordt gebruikt. Alles wat ik maak, wordt online geplaatst en zo ben ik dus eigenlijk verantwoordelijk voor al het beeld voor de website, maar ook voor de social kanalen. Dit maakt mij bewuster van hoe ik met beeld en foto’s omga en denk ik (nog) beter na over wat ik maak :)

Rajjan El Alaoui | SEO en Social media marketeer

Hi! Mijn naam is Rajjan El Alaoui en ik ben 18 jaar. Ik studeer Internationale Marketing & Communicatie en evenementen aan mbo Rijnland. In januari begon mijn stage avontuur bij het Sprekershuys. Ik heb super veel mogen doen. Van SEO analyses maken, tot aan content ontwikkelen. Het Sprekershuys gaf mij tijdens mijn stageperiode echt de kans om alles uit mijzelf te halen. Op 22 april heb ik mijn stage met een 'Goed' kunnen afronden.


Het Sprekershuys heeft mij gevraagd om te blijven werken en daar heb ik natuurlijk 'Ja' tegen gezegd. Op dit moment hou ik me voornamelijk bezig met SEO en Social media marketing. Ik schrijf blogs, artikelen en nieuwsbrieven voor online, analyseer het zoekgedrag van onze doelgroep en monitor en analyseer de verspreide content op alle social platformen.

Het Sprekershuys is echt een top stageplek voor marketingstagiairs, omdat je veel mag en kan doen. Bijvoorbeeld, je komt met een super leuk idee om meer engagement te krijgen op de social media kanalen, dan mag je na overleg dit idee gewoon echt uitvoeren. Daarnaast werk je ook echt met een heel leuk, ervaren en creatief team waarin iedereen altijd bereid is om je te helpen, zelfs in tijden van crisis waarin wij nu zitten.