“Hakuna Matata!” – Marten Blankensteijn

Maartje Ijzerman
Door Maartje
19 oktober
Marten Blankensteijn nu in te huren als spreker bij  Sprekershuys

Marten Blankensteijn (1987) is de oprichter van Blendle en de Universiteit van Nederland.

Bendle

Blendle werd een onverwacht groot succes. Binnen twee jaar kreeg Blendle meer dan een miljoen gebruikers, weren vestigingen in Duitsland en Amerika geopend en investeerden The New York Times en Axel Springer miljoenen in het bedrijf.

In dezelfde periode richtte Blankesteijn – eveneens met Alexander Klopping – de Universiteit van Nederland op om de colleges van de beste hoogleraren van het land gratis voor iedereen toegankelijk te maken.

We stelden Marten 5 vragen!
Wat is voor jou het leukste aan jouw vak als spreker?
Ik vind het leuk om nieuwe industrien te leren kennen en mee te denken over hun toekomst. En ik ontmoet altijd weer interessante mensen.

Wat is jouw missie?
Ik ben Blendle en de Universiteit van Nederland begonnen omdat ik problemen wilde oplossen waar ik zelf last van had. Ik wilde losse artikelen kranten en tijdschriften kunnen kopen op een handige, digitale manier en ik wilde alle colleges van de beste hoogleraren van Nederland kunnen zien. En ik denk dan altijd: als ik hier behoefte aan heb, dan zijn er vast nog wel meer mensen die hetzelfde hebben. Zo heb ik nog wel wat problemen, dus misschien dat ik daar nog eens mee aan de slag ga.

Waar is momenteel veel vraag naar binnen jouw branche?
In de mediasector zit nog altijd heel veel analoge omzet en het is duidelijk dat dit op termijn allemaal moet worden vervangen door digitale omzet. Er is dus veel vraag naar digitale kennis.

Met welke persoon zou je wel eens willen samenwerken?
Als ik in Amerika zou wonen zou ik proberen voor Tesla of SpaceX te gaan werken, omdat ik heel benieuwd ben naar hoe Elon Musk die bedrijven leidt.

Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?
De miljoeneninvestering van Axel Springer (de grootste uitgeverij van Europa ) en The New York Times zorgde ervoor dat we in één klap geen Nederlandse startupje meer waren maar wereldwijd heel serieus genomen werden.

Geschreven door: Marten Blankesteijn