Huysgenoot Ron Blaauw opent restaurant in Hudson Bay

Maartje Ijzerman
Door Maartje
16 mei

In het najaar van 2017 gaat het gebeuren: Hudson Bay Rokin opent zijn deuren voor het winkelend publiek van Amsterdam.

In het najaar van 2017 gaat het gebeuren: Hudson Bay Rokin opent zijn deuren voor het winkelend publiek van Amsterdam. Door heel Nederland worden oude V&D-panden gevuld met het Canadese warenhuis Hudson Bay. Dat La Place (die door supermarktketen Jumbo is overgenomen) de horeca gelegenheden op zich gaat nemen in het warenhuis is daardoor ook geen verassing. Echter, bij Hudson Bay Amsterdam gaat het er anders uitzien. Het nieuwe pand dat gebouwd wordt op Rokin 49 krijgt een eigen fine-dining restaurant. Op de 5e verdieping kan je gaan genieten van bijzondere gerechten en een spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Met een indrukwekkend, koepelvormig glazen dak gaat huysgenoot Ron Blaauw zijn nieuwe zaak starten. Amsterdam is hierdoor een bijzonder restaurant rijker: Nacarat. De naam Nacarat is gebaseerd op de warme kleur oranje, zoals de kleur van een ondergaande zon die je kan aanschouwen door de glazen koepel in dit unieke pand.

Nacarat heeft de rijke beleving hoog in het vaandel staan, net zoals de andere restaurants van Ron Blaauw. Met een concept geïnspireerd op het Midden-Oosten zal het restaurant zowel lunch als diner gaan serveren.

De gerechten worden geserveerd in een Tel Aviv-achtige stijl, denkend aan een mooi glas wijn, oesters en Libanees brood met hummus. Ron Blaauw laat voor de keuken één van de chefs van Yotam Ottolenghi invliegen vanuit Tel Aviv. Wij kunnen niet wachten om het te mogen ervaren.

Nacarat komt zeker op onze food-bucketlist!
Om de kookkunsten van huysgenoot Ron Blaauw te proeven hoef je natuurlijk niet te wachten tot Nacarat zijn deuren opent. Ron’s andere restaurants, Ron Gastrobar, Oriental, Indonesia, Paris en The Fat Dog zijn zeker een bezoekje waard.

Als spreker weet Ron in duidelijke lijnen te vertellen waar het leven echt over gaat: Genieten! Na ruim dertig jaar is hij geen chef-kok meer maar een culinair ondernemer. Hij inspireert met zijn passie voor ondernemen, ongeacht in welke branche.Geschreven door Roosje van der Veer