Justin Kees

Maartje Ijzerman
Door Maartje
01 februari
Stacey Rookhuizen boeken als spreker bij Sprekershuys

Een specifiek talent in iets hebben is handig. Maar vergeet niet dat er honderden, duizenden mensen zijn met talent. Of je nu zanger, sporter of ondernemer bent.

Talent

Huh? Ken je Justin Kees niet? Dat is vreemd. Want hij is op dit moment de beste zanger die we in Nederland hebben rondhuppelen.
Hij zingt beter dan Marco, Paskal of Simon. Serieus! Ik heb nog nooit zoiets moois gehoord.

Justin is de meest talentvolle artiest van Nederland. Van Europa. Misschien wel van de hele aardkloot.
En wellicht weet je dat ik door mijn tijd bij X-Factor bekend sta als streng en kritisch jurylid, dus ik roep dit soort dingen niet zomaar.

Justin is echter tezelfdertijd de meest onbekende zanger van Nederland. Van Europa. Van de wereld. Waarom? Omdat hij afwacht. Omdat hij denkt dat het wel goed komt.
Dat de platenmaatschappijen, radiozenders, redacties van DWDD en RTL Late Night hem wel zullen bellen, want hij is immers ZO ONTZETTEND talentvol.
Dat kan toch niet anders? Ach, lieve Justin Kees, was het leven maar zo’n sprookje.

Kim Wilde zei ooit eens: ‘You need a bit more to be a pop star than just a good voice.’
Daar zeg ik ‘amen!’ op.
Muhammad Ali doet hier nog een mierzoet schepje bovenop: “The will must be stronger than the skill.”

Een specifiek talent in iets hebben is handig. Maar vergeet niet dat er honderden, duizenden mensen zijn met talent. Of je nu zanger, sporter of ondernemer bent.
‘Talent’ wordt naar mijn mening dan ook zwaar overschat. De wilskracht, de ballen, de timing, de eigenheid, eigengereidheid en bovenal de acceptatie dat je zal moeten werken zonder genade, is minstens zo belangrijk.
Ik noem geen namen, maar zonder talent kan je heel ver komen. Zonder wilskracht kom je nergens.

Ps. Just in case: als men mij vraagt te spreken over talentontwikkeling leg ik kortom graag de focus het stukje ‘ontwikkeling’. Hoe ontwikkel je talent?

Geschreven door: Stacey Rookhuizen