Arko van Brakel als spreker inhuren

Arko van Brakel als spreker inhuren

100% entrepreneur, 100% inspiration, 100% energy

Doe alles altijd 100%: Work hard, play hard, rest hard!”

Biografie

Arko van Brakel is een ras-ondernemer die gedreven wordt door vernieuwing en innovatie. Zijn missie? Het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. Dat doet hij als ondernemer en als veelgevraagd adviseur, spreker, dagvoorzitter trainer en coach. Sinds het voorjaar van 2016 is Arko van Brakel, samen met onder anderen de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler, mede oprichter en Chief Inspiration Officer van het Semco Style Institute.

Volgens Arko zijn ondernemerschap, een ondernemende manier van denken en werken juist nu noodzakelijk. De wereld om ons heen verandert immers sneller dan ooit van een ME-conomy in een WE-conomy, terwijl exponentiële ontwikkelingen onze leef- en werkomgeving domineren. Het wordt steeds duidelijker dat lineaire oplossingen geen antwoord bieden op exponentiële vraagstukken. Maar hoe bereid je jezelf en je organisatie voor op het onvoorspelbare?

Welke keuzes maken succesvolle leiders in de WEconomy? Hoe wordt een ondernemer een game-changer? Hoe blijf je een aantrekkelijke werkgever? Wat is het antwoord op de exponentiele vraagstukken in onze wereld? Hoe maak je snelheid door vertrouwen te geven? Hoe blijf je vitaal in de ratrace? Wat zijn de businessmodellen van morgen waar je vandaag al mee aan de slag kunt? Op deze en andere innovatie- en ondernemersvraagstukken geeft Arko van Brakel antwoord.

Arko combineert wetenschappelijke inzichten met eigen ervaringen en vaak verrassende praktijkvoorbeelden. Een ding is volgens hem zeker: de grote vraagstukken van morgen zijn niet oplosbaar met de denk-modellen van gisteren.

Lezingen, workshops en inspiratiesessies
Het draait bij de lezingen, workshops en inspiratiesessies van Arko van Brakel om ondernemerschap en innovatie. Arko is een inspirator die zijn publiek met veel energie en haast encyclopedische vakkennis meeneemt in de strategische én menselijke aspecten van het ondernemerschap. Anekodotes wisselt hij af met wetenschappelijke feiten en verfrissende inzichten. Hij stelt zich daarbij verrassend kwetsbaar op en schuwt het niet ook de “lessons learned” van zijn mislukkingen openhartig te delen.

Arko heeft in zijn ondernemende leven een onwaarschijnlijke combinatie van ervaringen opgedaan: van internet ondernemer tot directeur van leiderschapsinstituut de Baak, van consultant voor een Caribische hotel- en restaurantgids tot schaduwminister in het schaduwkabinet en van volledig aan de grond tot internet miljonair. Ieder succes, maar ook elke mislukking was de opmaat naar weer een nieuwe leerervaring, die hij graag met zijn publiek deelt. Niet voor niets vormen onderwijs en ondernemerschap de rode draad in zijn gevarieerde loopbaan.

Dagvoorzitterschappen
Arko van Brakel is een energieke dagvoorzitter die door zijn ontspannen, natuurlijke manier van modereren, het beste uit zijn gasten en zijn publiek haalt. Hij heeft het vermogen zijn gasten op hun gemak te stellen en tegelijkertijd de interactie met het publiek te zoeken. Arko luistert met veel aandacht naar zijn publiek en naar de kandidaten die hij interviewt, waarbij hij verrassend openhartig durft te zijn. Hoewel hij zich op iedere situatie goed voorbereidt, blijft Arko in zijn rol als dagvoorzitter graag bij de thema’s die hij tot zijn kerncompetenties rekent: ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit. Oh ja…. Door de passie en specialistische vakkennis die hij voor dit soort onderwerpen heeft, zijn er situaties denkbaar waarin Arko’s bevlogenheid het wint van zijn objectiviteit. Never a dull moment with Arko on stage….

'Arko kan u op energieke wijze uitdagen om na te denken over uw eigen bijdrage aan het succes van uw onderneming. Zeer geslaagd optreden tijdens ons Netwerk Event op de ss Rotterdam, met vele enthousiaste reacties.' - Executives’ Global Network Nederland.

'Arko van Brakel heeft ons als gastspreker tijdens onze teambuilding geïnspireerd om te blijven denken vanuit de basis en van daaruit verder te bouwen. Arko geeft er in zijn verhalen blijk van altijd dicht bij zichzelf te blijven. Met een gezonde dosis zelfspot, humor en nuchterheid heeft hij ons geboeid van begin tot eind.' - SIDN 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Ondernemerschap, ondernemende organisaties, zelfsturing & autonomie, vitaliteit & stress, vertrouwen, innovatie, online trends & E-business

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Appels plukken toen ik 11 was. Daar verdiende ik een werphengel mee, die heb ik nog steeds.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Als ondernemer stel je hoge doelen en blijf je de lat steeds hoger leggen. Daardoor bereik je, als het goed is, steeds nieuwe hoogtepunten. Dus hét hoogtepunt gaat nog komen. En dan nog één en nog één... Er zijn vele mooie momenten in mijn leven geweest. Het meest opmerkelijk zijn het succes van Euronet maar ook dat ik directeur mag zijn van De Baak!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De wereld gaat razendsnel naar een WE-conomy. We gaan naar een samenleving met een paar belangrijke pijlers: Verbinden, Samenwerken, Delen en Maatschappelijke betrokkenheid. Dat heeft invloed op de manier waarop we ondernemen, maar ook op het vak van trainer en spreker.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor heel veel mensen, ja echt voor heel veel mensen. Joop van de Ende bijvoorbeeld maar ook Richard Brandson. Trainer Guus Brackel en Ben Verwaayen. Mijn eigen kinderen en mijn vrouw, ja mijn vrouw! Dat zij met mij kan leven, respect ;-)! Ik haal ook heel veel energie uit de topsport, Sven Kramer bijvoorbeeld, of Esther Vergeer, maar ook een eigenzinnige coach als Louis van Gaal. Zoveel mensen hebben iets gaafs in zich! Mensen zijn mooi... zo kan ik nog wel even doorgaan...

Wat weet niemand van je?

Dat mijn intuitie heel sterk is!

Twitter

Boeken

Iedereen ondernemer

De wereld waarin we leven, verandert steeds sneller. Traditionele zeke...

Bestel