Jordi van de Bovenkamp als spreker inhuren

Jordi van de Bovenkamp als spreker inhuren

Creative director van Boomerang Create

On to the next one and keep on smiling!”

Biografie

Afgestudeerd als bouwkundig ingenieur in 2009 heeft Jordi van de Bovenkamp in de zomer van 2011 de wereld van de architectuur ingeruild voor de wereld van de reclame.

Als creative director en partner van het Amsterdamse reclamebureau Boomerang Create werkt hij voor merken als Heineken, WNF, KLM en de Nederlandse Aardappel Organisatie. Het bureau telt een kleine 60 werknemers en heeft vestigingen in New York en Hamburg.

Sinds het najaar van 2017 heeft Jordi zijn eigen item "Galerie Jordi" bij RTL Late Night waarin hij de kijker meeneemt langs de mooiste en slimste creaties uit de wereld van reclame.
Daarnaast is hij in 2013 verkozen tot Grappigste Twitteraar (‘we noemen ons ook nog steeds Europees Kampioen 1988’), werd hij tweede bij deze verkiezing in 2014 (‘Rondvaart!’) én is hij één van de grappenmakers in het BNN-programma PadoemPatsss, waar alles om de oneliner draait. Oneliners slingerde hij ook elke week de ether in bij het item “Jordi aan de Oneline” in de Ochtendshow van Giel op 3FM 

In de presentatie van een kleine 50 minuten inspireert Jordi u op het gebied van (social) content en met name het creëren daarvan. Een klein kijkje in het hoofd van een creatief directeur van één van de tofste bureaus in de wereld (zo bleek uit onderzoek onder eigen collega's, ergens in 2015). In zo'n 140 slides vliegen we langs de mooiste en scherpste voorbeelden van online content. Ideaal om de marketingmanager weer even wakker te schudden, de social media-goeroe wat scherpte mee te kunnen geven en de inkoper weer wat te doen lachen.

Een kijkje in de keuken van een “Social by Nature’ reclamebureau en in de cockpit van iemand die meer dan actief is op social media. Knikkebollen of even op je telefoon kijken is er helaas niet bij… Mocht dit wél het geval zijn, laat dit dan even weten via een mail tijdens de presentatie. Creatief zijn is misschien wel het leukste wat er is. En het állermooiste: de creatie-vijver is nog lang niet leeg! Tijd om de hengel uit te gooien!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Marketing, social media, inspiratie & creativiteit

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Kunst & Cultuur Ondernemen Maatschappij Bedrijfsleven & Management Cabaret & Entertainment Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaantje was werken als vakkenvuller op de SRV-wagen. Vakkenvullen-on-wheels!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik heb niet één specifiek hoogtepunt, maar dat ik al 5 jaar elke dag met een smile naar kantoor ga vind ik bijzonder. Dat ik in de afgelopen 5 jaar heb mogen werken op de Olympische Spelen (2014 en 2016), heb mogen vertellen over ons werk in een TV-programma met 6 miljoen kijkers (Studio Brazil in 2014) en het vele mooie werk wat we hebben gedaan en nog gaan maken vormen wel een mooie verzameling aan hoogtepunten. Privé heb ik ooit oneliners/grappen in een uitverkocht Carré mogen vertellen tijdens een jubileum van Giel Beelen. Dat was wel heel bijzonder.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik denk dat de consument nog meer een uitgever is geworden. Het vastleggen van het leven en daarmee het maken van foto's, videos gaat echt nog toffer worden dan nu het geval is. We worden nog meer uitgedaagd op creativiteit. Ik hoop alleen wel dat we niet nóg meer vergroeid zijn aan onze mobiele telefoon. We groeien anders hartstikke krom, en dan kan je lastig meer rechtop in het leven staan en goed om je heenkijken. Zonde toch?

Voor wie heb je grote bewondering?

Ik heb niet veel idolen, nooit gehad eigenlijk. Maar als ik mensen ontmoet die de vele facetten van het leven goed op orde hebben vind ik dat altijd wel bewonderingswaardig. Mensen die wellicht door werk/persoonlijkheid op een voetstuk staan, maar zelf nog altijd het geluk vinden in hele simpele, kleine dingen. Dat vind ik mooi. Even lekker normaal doen. Dan is het leven op zijn mooist denk ik.

Wat weet niemand van je?

Ik spaar munten van 2 euro. Heb een snelle auto maar rijd het liefst 90 km/u op rechterbaan en heel soms ga ik naar Schiphol, om startende/landende vliegtuigen te checken. Dan kom ik tot rust.

Twitter