“Work hard, play hard” – Steven van Belleghem

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Steven Belleghem poserend voor een foto

Steven vertaalt digitale trends naar concrete strategieën en inzichten voor bedrijven. Hij is auteur van twee internationale bestsellers, part time marketing professor en een veelgevraagd spreker.

“Doe wat je graag doet en wees geduldig in het opbouwen van dat pad.”

Steven is een ervaren spreker op nationale en internationale congressen. Hij heeft verschillende awards ontvangen door de jaren heen voor ‘Best Speaker’. Zijn manier van spreken wordt vaak omschreven als motiverend, pragmatisch en zeer enthousiast. Steven geeft motiverende keynote speeches en doet aan management coaching. Daarnaast geeft Steven advies over social media, conversation management en klantrelaties.

“Doe wat je graag doet en wees geduldig in het opbouwen van dat pad.”

Wat is voor jou het mooiste aan het vak als spreker?
Energie terug krijgen van het publiek. Ik vind het fijn als je voelt dat mensen echt genieten van het verhaal, er inspiratie in vinden en zin krijgen om er zelf iets mee te doen. Dat gevoel daar hou ik van.

Wat is jouw missie?
Bedrijven helpen om klantgerichtheid in de digitale wereld te omarmen.

Wat wordt de grote ontwikkeling in jouw vakgebied in 2018?
Zonder twijfel de steeds grotere kracht van artificiële intelligentie. Automatisering en slimme computers gaan zowel voor als achter de schermen een grote impact hebben op de klant interface.

Hoe ziet de wereld van costumer service eruit over 10 jaar?
Faster than real time, super gepersonaliseerd en heel conveniënt voor de consument. De voordelen voor klanten zullen sterk toenemen dankzij de mogelijkheden van de nieuwe technologie.

Wat is je leukste optreden tot dusver?
Dat is heel moeilijk. Ik denk heel positief terug aan mijn allereerste boeklancering. Dat was voor mij het begin van mijn sprekersloopbaan. Er waren meer dan 800 mensen op afgekomen. De adrenaline gierde heftig op dat moment 🙂

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Ik kijk op naar ondernemers en mensen die zaken realiseren. Mensen die iets nieuws kunnen ontwikkelen, daar een verhaal over maken en daarin evolueren, vind ik super boeiend om te volgen.

Wat is nu echt kenmerkend en karakteristiek voor jou als spreker?
Enthousiasme en een positieve drive vind ik belangrijk. Daarnaast ook inhoudelijk steeds de nieuwe elementen op een verstaanbare manier aan elk publiek kunnen overbrengen.

Wat vind je het allerleukst om te doen binnen je vak?
Op het podium staan en mensen verrassen met een leuk verhaal, is wat ik het liefste doe.

Wanneer was je voor het laatst nerveus?
Toen ik een presentatie had in Knesselare. Ik woon in Knesselare. Het publiek bestond uit mijn buren, familie, vrienden, de juffen van mijn kinderen… Kortom, ik kende iedereen en dat was een indrukwekkende gebeurtenis voor me.

Belangrijkste les of tip voor onze lezers?
Doe wat je graag doet en wees geduldig in het opbouwen van dat pad