Sander Schimmelpenninck als dagvoorzitter inhuren

Sander Schimmelpenninck als dagvoorzitter inhuren

Hoofdredacteur Quote, ondernemerschap, elites, politiek

Je bent zo rijk als de hoeveelheid talen die je spreekt”

Biografie

Sander Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Na met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas rondgelopen te hebben, gooide hij het over een andere boeg en begon in 2012 te ondernemen. Sinds september 2013 combineert hij het ondernemen met het parttime redacteurschap bij Quote, waar hij in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’. 

Bij Quote schudde Schimmelpenninck Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb, noemde vrouwelijk Nederland ‘lui’, nam het op voor het fenomeen corps en schreef vele goedgelezen verhalen: van het gesjoemel van de Postcode Loterij en botenbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse beloftes van de deeleconomie en inzichten in gesloten wereldjes als Insead.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke links-rechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politieke-correctheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel menen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Journalistiek, ondernemerschap

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Economie & Financien Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap Bestuur & Beleid & Politiek

Interview

Wat was je eerste baantje?

Tijdschriftenbezorger

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Hoofdredacteurschap Quote

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Minder anders dan iedereen denkt. Mensen zullen weer afstappen van het vertrouwen van influencers en social media en weer tijd nemen voor professioneel gemaakte zaken.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mensen die consequent zijn, en rationeel en logisch redeneren. Lijkt zeldzaam te worden.

Wat weet niemand van je?

Dat ik moet huilen als ik "Titanic" zie. Iets om je flink voor te schamen.